9 листопада ми відзначаємо велике свято - День української писемності та мови. Традиційно у школі відбувається низка заходів, присвячених цій події.
Так вчителі української мови та літератури Шутій М.Ю., Товт Н.І. провели з учнями 8-9 класів інтелектуальну гру «У клубі знавців української мови». До журі було запрошено Мейсара С.Ф., Лендєл Г.І., Галько Н.М., Кампов Н.Ю.. У цей день панувала творча атмосфера серед учнів та вчителів школи.
До Дня української мови та писемності наша школа долучилася до міжнародного флешмобу — Радіодиктанту національної єдності, який читав Олександр Авраменко. І учні 10 класу, які писали цей диктант, і вчителі, і адміністрація — всі зібралися разом, щоби відчути себе частиною однієї нації та насолодитися багатством звучання художнього тексту рідною мовою 
А наша бібліотекарка Русин М.І. традиційно підготувала до свята виставку книжок з української мови, серйозних і веселих, тож кожен охочий міг розширити свої знання з рідної мови. ... Читать дальше »

Просмотров: 611 | Добавил: Наташа | Дата: 11.11.2017 | Комментарии (0)

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 12.10.2016 № 1/11-13227 розпочався ХVІІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.  Головна його мета – підвищення інтересу учнів до вивчення української мови, виховання шанобливого ставлення до культури й традицій українського народу, пошук талановитих учнів, підтримка та розвиток творчих здібностей дітей.

Традиційно перший етап цього конкурсу  у нашій школі стартував 9 листопада 2016 року, у День української писемності та мови. За перемогу змагалися учні 5-11 класів. Виконуючи конкурсні завдання, діти показували не тільки знання граматичного матеріалу, але і те, як вони знають українські прислів’я та приказки, уміють творити і фантазувати.

Проводили цей конкурс вчителі української мови та літератури Шутій М.Ю. та Товт Н.І. ... Читать дальше »

Просмотров: 564 | Добавил: Наташа | Дата: 11.11.2017 | Комментарии (0)

close