Споконвіку 14 жовтня люди відзначали християнське і народне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця з’явилася перед людьми та покрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами. 
З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Божа Матір Покрова вважалася покровителькою запорозьких козаків. Головним храмом на Січі був Покровський. Козаки, ідучи у похід, брали з собою образок Покрови як священний оберіг. У 1942 році на свято Покрови було утворено Українську повстанську армію, тому 14 жовтня відзначається як день УПА. З 2014 року згідно з наказом Президента України Петра Порошенка цей день визнано як День захисника України. 
Вшановуючи традиції, 12 жовтня у нашій школі відбулося свято до Дня захисника України. Протягом дня лунали вітання та щирі побажання нашим хлопцям, вчителям та працівникам школи. 
Щоб не залишити нікого без уваги, дівчата під керівництвом Маряни Юріївни Герцовської, вчителя початкових класів у 1 класі, робили своїми руками вітальні листівки. Цими листівками та теплими словами малята привітали усіх чоловіків нашої школи та своїх батьків. Не залишилися без уваги і наші хлопці. У кожному класі дівчата привітали їх гарними словами, теплими побажанням. 
До Дня захисника України учні виготовили для наших воїнів ляльки-мотанки на гуртку "Умілі руки". А на спортивному гуртку пройшли кощзацькі змагання під керівництвом Ю.М.Соляника. ... Читать дальше »

Просмотров: 392 | Добавил: Наташа | Дата: 13.10.2018 | Комментарии (0)

close