Однією із жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. В рамках засідання методичного обєднання класних керівників нашої школи пройшли деякі заходи. "Шлях до перемоги" (до 74-річниці визволення України від фашистських загарбників) під такою назвою відбулась виховна година в 10 класі під керівництвом Боднар Н.В. 23 жовтня 2018 року.

Мета: ознайомити учнів з бойовими діями за визволення України впродовж 1942-1944 рр.; на прикладі історичних фактів показати якою ціною далась перемога над загарбником нашої Батьківщини; виховувати почуття патріотизму та національної свідомості.

День визволення Закарпаття від фашистської окупації – особливий і пам’ятний. У ньому – наша гордість за подвиги визволителів і біль за загиблих рідних і близьких. Кожен метр землі окроплений кров’ю визволителів. Багато братських могил залишилося на нашій землі. 

Учні мали змогу почути та побачити історичний матеріал про пам'ятні події 1944, адже саме 28 жовтня 1944 року завершилося визволення України від німецько-фашистських загарбників. Сталося це у Закарпатті, де і залишив нашу землю останній підрозділ гітлерівського вермахту. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. ... Читать дальше »

Просмотров: 434 | Добавил: Наташа | Дата: 23.10.2018 | Комментарии (0)

close