11:36
21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови

Тема Міжнародного дня рідної мови 2018 року – «Збереження лінгвістичної різноманітності і просування багатомовності в рамках досягнення цілей в галузі сталого розвитку».

З метою утвердження державного статусу рідної мови, піднесення її престижу та популяризації  серед учнівської молоді, формування ціннісного ставлення до держави та суспільства, культури і традицій українського народу 21 лютого 2018 року у школі були проведені заходи з нагоди відзначення  Міжнародного Дня рідної мови.

Традиційно 21 лютого вчителі української мови та літератури Шутій М.Ю. та Товт Н.І. разом з учнями написали ДИКТАНТ ЄДНОСТІ, метою якого є пропагування грамотності, підтримка та розвиток державної мови як духовного потенціалу нації, виховання високої мовної культури.

Популяризації української мови серед школярів сприяли виставка у бібліотеці «Краща мова єднання – це українська…», святкова лінійка «Душа голосна України», мовознавчий калейдоскоп «Одна мова! Одна нація! Одна Україна!» та квест "Подорож в країну мовознавства". 

Усі проведені заходи сприяли пропаганді та утвердженню української мови як державної і стимулювали учнівський та педагогічний колективи до її вивчення. Зміст проведеної роботи посилює розвивальний та виховний потенціал української мови, що позитивно впливає на формування національної самосвідомості учнів, їх духовного світу та ціннісних світоглядних уявлень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 333 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close