« 1 2 ... 33 34 35 36 37 ... 67 68 »

В рамках засідання методичного обєднання вчителів природничого циклу Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів 28 лютого 2019 року вчитель Годьмаш Г.І. провела відкритий урок з трудового навчання у 8 класі на тему6 "Дерево з бісеру. Техніка Бонсай".

Ганна Іванівна пояснила учням про техніку бонсай - мистецтво вирощування точної копії дерева в мініатюрі.  Велику увагу вчителька на уроці приділяє як теоретичним знанням, так і виробленню практичних умінь і навичок учнів. Вміло поєднані групова форма навчання з індивідуальною, що активно впливає на зацікавленостей кожної дитини. Учні повторили правила роботи з дротом та інструментами, вчились виготовляти окремі елемен ... Читать дальше »

Просмотров: 237 | Добавил: Наташа | Дата: 28.02.2019 | Комментарии (0)

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина нашої школи. 21 лютого в стінах нашої Альма-матер проводяться різноманітні заходи, в яких активну участь беруть учні та вчителі української мови та літератури:

- тематична лінійка «Мово моя рідна, мово калинова»,

- гра «Мовознавче кафе «Словечко», круглий стіл «Живи, прекрасна наша мова» (класні керівники 1-11 класів),

- виставка книг у бібліотеці «Рідна мова калинова» (Русин М.І.),

- відкрита виховна година «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», яку провела класний керівник 3 класу Бідзіля Н.П..

Цікавий і змістовний конкурс віршів-декламаторів «Рідна мова чиста, як роса», який провела Шутій М.Ю. серед учнів 6-7 класів. Знавці рідного слова знайомлять всіх присутніх не тільки з поезіями про рідну мову –  Лесі Українки, Володимира Сосюри, Дмитра Білоуса, Тараса Шевченка та інших письменників нашої країни, але, також, з  авторськими своїми шедеврами.

Традиційно до святкування Міжнародного дня мови відбулося свято «Мово! Ти таїна в мені сповита», яке підготувала і провела вчитель української мови та літератури Шпиньович В.В.. На святі панує завжди святкова атмосфера, дружелюбні посмішки супроводжують нас на протязі всього дійства, за це і подякував виступаючим директор школи Мейсар С.Ф.. Найгарніші дівчата – це наші україночки.  Вишиванка і мелодійна мова калинова – це не тільки патріотично, а і модно та красиво. ... Читать дальше »

Просмотров: 393 | Добавил: Наташа | Дата: 21.02.2019 | Комментарии (0)

Червоним полум’ям горить Вкраїна,
І чорний дим їй застеляє очі.
Стоять герої славні до загину,
На барикадах люди дні і ночі… 

20 лютого 2019 року минає 5 років від найтрагічніших подій Революції Гідності. З нагоди вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні в школі пройшли реквіємні заходи для учнів 5-11 класів. Учасники навчально-виховного процесу в скорботі й з великою вдячністю згадували Героїв Небесної Сотні, які віддали свої життя, захищаючи майбутнє України. Під час виховних заходів, учителі для учнів розробили екскурс у минуле: перегляд відео про події на Майдані тривожної трагічної зими 2013-2014 років, на екрані мультиборду перед учасниками заходу постали сторінки подій Майдану та російської агресії на Сході України, так званої гібридної війни.  Школярі подякували всім героям, що поклали своє безцінне життя на вівтар незалежності нашої держави. Тим самим стверджуючи, що герої не вмирають! Герої живуть у славі, у народній пам’яті та вдячності! Слава Україні! Героям слава!

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Молоді серцем, відважні, лицарі духу – Герої Небесної сотні… Пам’ятаймо їхні обличчя! Вони загинули за різних обставин, але за одну ідею. Не забуваймо про них! Наслідуймо ті ідеали, за які полягла Небесна Сотня! ... Читать дальше »

Просмотров: 386 | Добавил: Наташа | Дата: 20.02.2019 | Комментарии (0)

У Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів 18 та 19 лютого 2019 року проведено заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а саме: - у бібліотеці пройшла виставки літератури, статей на висвітлення подій бойових дій на території Республіки Афганістан «Чорна тінь Афганістану»; - проведено історико - публіцистичний альманах «Рани, які не загоюються»; - виховні тематичні бесіди, години, засідання «круглих столів», тематичні уроки «Афганістан звучить в моїй душі», «Ціна чужої війни», «Час і досі не загоїв рани», «Сторінками історії. Ми будемо довго памʼятати», «Афганістан. Крізь пекло війни», «Герої поруч з нами»; перегляд документального фільму «Останній солдат Афганістану»; уроки мужності «Гіркі спогади воїна-афганця»; медіа альманах «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану»; Летять, вiдлiтають у вічність роки… Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’ятi імена воїнiв-афганцiв. Памятайте  ветеранів, виявляйте розуміння до тих, хто пройшов через війну,  і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках... ... Читать дальше »

Просмотров: 371 | Добавил: Наташа | Дата: 19.02.2019 | Комментарии (0)

Учнівське самоврядування в школі має велике значення. Учні набувають передового досвіду самоорганізації та співпраці, у них формується життєва позиція та світогляд, основою якого є загальнолюдські цінності. При цьому розвивається терпимість до різних ідей і точок зору, вміння слухати і чути, дивитися і бачити, спостерігати й аналізувати, систематизувати і робити правильні висновки. Під час засідань школярі набувають навичок відстоювати власну думку, співпрацювати з іншими людьми.
28 січня у великому залі районної ради відбулася зустріч лідерів учнівського самоврядування закладів освіти І-ІІІ ступенів на тему «Творимо майбутнє разом», у роботі якої взяли участь Зварич В.Ю., завідувач районного ... Читать дальше »

Просмотров: 492 | Добавил: Наташа | Дата: 31.01.2019 | Комментарии (0)

22 січня в Україні відзначається День Соборності.

Соборність означає, по-перше, об’єднання в одне державне ціле всіх земель, які заселяє конкретна нація на суцільній території. По-друге, – духовну консолідацію всіх жителів держави, згуртованість громадян, незалежно від їхньої національності. Нарешті, соборність невіддільна від державності, суверенітету й реальної незалежності народу – фундаменту для побудови демократичної держави.

Перше офіційне відзначення свята Соборності на державному рівні відбулося 22 січня 1939 року в м. Хусті. Це була не просто маніфестація, а найбільша за 20 років перебування краю у складі Чехословаччини демонстрація українців, в якій взяли участь понад 30 тис. осіб.

У 71-у річницю Акта злуки (22 січня 1990 року) в Україні відбулася одна з найбільших у Центральній і Східній Європі масових акцій – «живий ланцюг» як символ єдності східних і західних земель України та знак ушанування подій Української революції. Більше мільйона людей, узявшись за руки, створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. ... Читать дальше »

Просмотров: 289 | Добавил: Наташа | Дата: 22.01.2019 | Комментарии (0)

close