15:05
День Незалежності України 2017

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
Любіть у годину негоди.
                                              В. Сосюра

24 серпня 1991 року було проголошено Акт про незалежність України. Відтоді ця дата в нашій державі відзначається як загальнонаціональне свято – День незалежності. Це свято омріяне та виплекане багатьма поколіннями героїчних борців за волю і незалежність України.
Шлях України до незалежності, до створення суверенної держави був довгим. Багато українців пожертвували своїм життям заради цієї прекрасної мети — об’єднати всі етнічні українські землі й створити умови для розвитку його мови, культури, традицій. Лише наприкінці ХХ століття мрія Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Тараса Шевченка, Івана Франка, мільйонів простих людей стала реальністю.
Сьогодні вся Україна відзначає 26-ту річницю Незалежності. Національними символами є Державний Гімн України — «Ще не вмерла України і слава, і воля», Державний Герб України — малий герб тризуб золотої барви на синьому щиті, Державний Прапор України — прямокутний синьо-жовтий стяг.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та з нагоди святкування 26-ої річниці Дня Незалежності України в нашій школі оформлено тематичну книжкову виставку у шкільній бібліотеці «Україна вчора, сьогодні, завжди», інформаційний стенд «Моя Україно, червона калина», виставку малюнків «Моя квітуча Україна», виставку-панораму в шкільному музеї «Незалежність України – історичне завоювання народу», оновлено куточки «Державні символи України» та у фоє школи фотогалерею "Духовний звязок поколінь". 21 серпня Турянин М.В. провела гру-мандрівку з першокласниками на тему «Символ нації – національний прапор».

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Переглядів: 392 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close