13:19
День вишиванки

День вишиванки — Всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). У цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить у ній на роботу, у школу чи садочок.
З усмішками на обличчях, піднесено-патріотичним настроєм учителі та учні школи розпочали робочий день. Заступник директора з виховної роботи Галько Н.М.  розказала про ідею створення свята та мету його проведення. 

Всеукраїнську акцію «День вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році, зараз відомою дитячою письменницею.  Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до Всеукраїнського рівня. До нього почала долучатися українська діаспора по всьому світові, а також прихильники України.

18 травня 2017 року і наша шкільна родина долучилася до акції "Одягни вишиванку". Парад вишиванок розпочався о 11.05. Учні разом з вчителями утворили квітку сонця, співали пісні про вишиванку та Україну, водили хороводи. Понад 100 школярів різного віку стали учасниками шкільного параду вишиванок. І як результат, окрім вираження своєї національної та громадянської позиції – позитивні емоції, піднесений настрій, відчуття гордості за приналежність до українського народу.

ФОТОЗВІТ

 

Переглядів: 569 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
close