20:08
Години-спілкування до Міжнародного дня інваліда

З 1 та 2 грудня в нашій школі проведено години-спілкування до Міжнародного дня інваліда. 
Міжнародний день інвалідів щорічно відзначають 3 грудня. Ініціатором проведення цього символічного дня стала Організація Об'єднаних Націй, яка в 1992 році запропонувала заснувати таке свято.
Основною метою всіх заходів, які присвячені Міжнародному дню інвалідів, є інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. ООН закликає всіх діяти так, щоб соціальні умови життя інвалідів поліпшувалися і були комфортними для них. «Інвалідність — це не обділеність долею, це, скоріше, такий спосіб життя при обставинах, що склалися, і цей спосіб життя може бути дуже цікавим — і мені, і іншим» Олена Дунаєва.
У Міжнародний день інвалідів традиційно говорять про необхідність інтеграції інвалідів у активне громадське життя, політичну та економічну діяльність, культурне середовище. Тому і в нашій школі цими днями класні керівники 1-7 класів провели уроки ДОБРОТИ -
 «Милосердя – краса душі», «І радість доброти пізнаєш”, «Повір у себе і знайди свій шлях», «Ми - дар один для одного», «Толерантне ставлення до дітей-інвалідів», «Діти - дітям». Години милосердя: "Будь справжнім християнином", « Тепло людських душ». Класними керівниками  9 – 11 класів – години спілкування -  «Інвалід не означає непрацездатний»; «Люди, які потребують особливої уваги». Педагогом-організатором представлено презентацію «Права дитини» для учнів 5-7 класів. В.о. директора школи Мейсар С.Ф., заступник директора школи з виховної роботи Галько Н.М. та шкільним психологом Гардубей Л.П. відвідано учня 10 класу Кампо Михайла – інваліда І групи і проведено бесіду та анкетування на тему «Моє ставлення до навчання».

 

 

 

Переглядів: 616 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close