15:52
Карпатська Україна: 80 років пам’яті, 80 кроків історії українців

Важливим чинником формування національної самосвідомості учнів є вивчення історії рідного краю, яка найтісніше пов’язана з історією всієї країни, є її найважливішою складовою. Саме із вивчення історії рідного краю починається усвідомлення високих понять «Батьківщина», «патріотизм» тощо.

Рідний край – це «мала Батьківщина», яка уособлює певну територію, з якої кожна людина починає свідоме життя і формує власний світогляд. Історичне краєзнавство завжди відігравало надзвичайно важливу роль у формуванні національної самосвідомості. Завдяки йому у складних умовах залежності від інших держав, нав’язування імперської свідомості, зберігалися основи для майбутнього національно-культурного відродження, національної ідентифікації, формування історичного і державного мислення.

Конкретні дати, події, явища, люди, з яких, власне, складається історія рідного краю завжди були об’єктом вивчення, завжди впливали на мислення людей, особливо тоді, коли до них можна було «доторкнутися», коли в них можна було пересвідчитися.

Протягом 15, 18 березня 2019 року  в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшли заходи, що пов’язані з доленосною подією  історії рідного краю – періодом  Карпатської України (1938-1939 рр.), яка яскравим спалахом стала символом національного прагнення  всього українського народу, яка заявила на увесь світ про наміри українців жити у самостійній соборній державі. 

З метою формування в учнів національної свідомості, громадянської позиції, виховання почуття патріотизму, героїзму за історичне минуле Срібної Землі, любові до рідного краю 15 березня педагоги нашого закладу долучилися до відзначення заходів, що проходили під гаслом  «Карпатська Україна: 80 років пам’яті, 80 кроків історії українців» та провели  інформаційно-просвітницьку лінійку «Карпатська Україна: 80 років пам’яті»; бібліотечну виставку «Сторінками історії рідного краю» (Русин М.І.;  виховні години  «Карпатська Україна – доленосна подія в житті українського народу» (класні керівники). Учитель історії  Товт М.М. 18 березня провів конференцію, яка була приурочена яскравій сторінці української державності на теренах Закарпатського краю. Педагог-організатор Линько Я.В. організувала перегляд документального відеофільму “Карпатська Україна” та підготовила презентацію «Історія Карпатської України – історія боротьби українців за незалежність».

Пам'ятаючи про минуле, ми - творці сьогодення, бережемо майбутнє...

ФОТОЗВІТ

 

 

Переглядів: 437 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close