12:49
Міжнародний День рідної мови

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина нашої школи. 21 лютого в стінах нашої Альма-матер проводяться різноманітні заходи, в яких активну участь беруть учні та вчителі української мови та літератури:

- тематична лінійка «Мово моя рідна, мово калинова»,

- гра «Мовознавче кафе «Словечко», круглий стіл «Живи, прекрасна наша мова» (класні керівники 1-11 класів),

- виставка книг у бібліотеці «Рідна мова калинова» (Русин М.І.),

- відкрита виховна година «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», яку провела класний керівник 3 класу Бідзіля Н.П..

Цікавий і змістовний конкурс віршів-декламаторів «Рідна мова чиста, як роса», який провела Шутій М.Ю. серед учнів 6-7 класів. Знавці рідного слова знайомлять всіх присутніх не тільки з поезіями про рідну мову –  Лесі Українки, Володимира Сосюри, Дмитра Білоуса, Тараса Шевченка та інших письменників нашої країни, але, також, з  авторськими своїми шедеврами.

Традиційно до святкування Міжнародного дня мови відбулося свято «Мово! Ти таїна в мені сповита», яке підготувала і провела вчитель української мови та літератури Шпиньович В.В.. На святі панує завжди святкова атмосфера, дружелюбні посмішки супроводжують нас на протязі всього дійства, за це і подякував виступаючим директор школи Мейсар С.Ф.. Найгарніші дівчата – це наші україночки.  Вишиванка і мелодійна мова калинова – це не тільки патріотично, а і модно та красиво.

Переглядів: 394 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close