10:00
Нумо, хлопці - козаки 2016

14 жовтня в Україні відзначали свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке в народі ще називають Третя Пречиста. Відколи Україна стала незалежною на Покрову ми стали відзначати ще й День українського козацтва, як данину пам’яті про славну добу Запорозької Січі. Починаючи з нинішнього року 14 жовтня ми відзначаємо ще й день захисника України, вшановуючи мужність та патріотизм українських воїнів.
Наші славні козаки не лише захищали рідну землю від чужинців, а й постійно готували юнаків до майбутніх походів. Відомо, наприклад, що козаки були фізично здоровими і сильними людьми та добрими вершниками. Скажімо, Іван Підкова міг зігнути підкову, Петро Сагайдачний змалку навчився володіти луком.
З тої пори прийшли до нас традиції влаштовувати змагання між юними «козаками». В нашій школі у День козацтва відбулися турніри між старшокласниками.
Змагання стали випробуваннями на фізичну силу, вправність, кмітливість, дружбу і найкращі людські якості.
У змаганні брали участь учні 8-11 класів. До конкурсу учні готували козацьку пісню, показували вміння ходити строєм та виголошувати гасла, що містили побажання Миру, Добра, Єдності та Блага для Батьківщини.

Переглядів: 630 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close