19:14
Правильний вибір професії - запорука життєвого успіху

Виховна година у 9 класі по профорієнтації. Класний керівник: Кобаль О.І.
Тема:" Правильний вибір професії - запорука життєвого успіху"
Мета: підготувати учнів до правильного вибору професії; пояснити, які чинники впливають на вибір майбутньої професії; формувати усвідомленість, відповідальність за вибір майбутньої професії; розвивати цілеспрямованість, працелюбність, наполегливість з метою орієнтації їх на свідомий вибір майбутньої професії.
Хід заняття
1. Вступне слово вчителя.
2. Притча про вибір профасії.
3. Оголошення теми виховної години.
4. Вправи для учнів для правильного вибору професії.
5. Підсумок.
У житті кожної людини бувають моменти, коли їй доводиться робити вибір. Одним з таких моментів є вибір професії. Вибір майбутньої професії – це дуже серйозний і відповідальний крок. Як знайти серед тисяч професій ту єдину, яка стане справою всього життя, щоб вона була до душі, відповідала власним здібностям та потребам країни і приносила вам дохід?

Девятикласники, які вже свідомо вибрали майбутню професію, презентували та пояснили вибір - Шефердекер Ліда, Маргіта Іван, Манзюк Іванна, Твердохліб Ліда, Гарапко Олександр, Олос Доменіка.  

Висновок: На сьогоднішньому виховному занятті ми намагалися розв’язати складну задачу – задачу вибору професії. І яку б відповідь ви не отримали, я щиро бажаю вам, щоб ви обрали «свою» професію, щоб вибір ваш був вдалим. Пам’ятайте, що вибір професії – це справа не одного дня. Сьогодні ми зробили початок, остаточний вибір лише за вами, бо обираючи професію, ви обираєте власну долю. Ким би ви не стали, насамперед, маєте бути людьми - добрими, щирими, працьовитими, чуйними до чужого горя.
Не забувайте, що ви – майбутнє України, від вас залежить її доля.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 336 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close