15:01
«Різдвяне диво - 2019» у Залужжі

Колядки, щедрівки та вертепні дійства, як невід’ємна частина обрядів зимового циклу, виконують у найбільші свята християн – від Різдва до Водохреща. У ці дні всі ми, мабуть, як ніколи, усвідомлюємо зв’язок  одне з одним, з усім нашим народом, який має багату історію і не менш значимі народні традиції, мистецтво, культуру. З приводу цього на базі нашої школи, 10 січня 2019 року відбувся традиційний районний міжшкільний (кущовий) огляд-конкурс колядок і та вертепних дійств «Різдвяне диво - 2019».

В дійстві взяли участь учнівські колективи Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Макарівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Барбівської ЗОШ І-ІІ ст., Лалівської ЗОШ І-ІІ ст., Станівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Пістрялівської ЗОШ І-ІІ ст..

Залужанська школа представила гостям цікаву програму. Це і колядницький колектив "Джерелела духовності", і сольні номери (Гарапко Тетяна, Гольча Софія), керівник Кампов Л.І.. Вертепне дійство, у виконанні гуртківців "Срібний дзвіночок", приємно вразив наших гостей, де є керівником Шпиньович В.В. Директор школи Мейсар С.Ф. та заступник директора з виховної роботи Галько Н.М.  організували та провели це свято на високому рівні.

Колективи змінювали один одного, колядували, щедрували, бажали один одному і господарям щастя-здоров’я, многих літ і усіляких гараздів. Завдяки цьому на святі панував дух Різдва, а українські вишиванки та гарні костюми Вертепу додавали святковості, гарного настрою усім присутнім.

На святковому дійстві були присутні представники методичного кабінету Управління освіти, молоді та спорту Мукачівської  РДА Горват М.М., Тулюк О.І., Котубей О.В. та вчитель музичного мистецтва Данашевський В.М., які привітали всіх присутніх з Різдвяно-новорічними святами та висловили вдячність учням за майстерні виступи. Також підтримували свої колективи директори Залужанської школи Мейсар С.Ф. та Барбівської школи Пойдинець Ю.Ю. Окрема подяка від Горват М.М. була директору нашої школи Месар С.Ф. за відмінну організацію свята, яке відбулось на високому рівні. На завершення цілий зал заколядував колядку "Нова радість стала" під акомпанемент Данашевського В.М.

Програма кущового конкурсу-огляду майстерно поєднала у собі давнину і сучасність. Пізнати свої духовні корені, з повагою приймати їх від батьків та з любов'ю передавати дітям і онукам – таким став основний лейтмотив Свята «Різдвяне диво».

ФОТОРЕПОРТАЖ

Переглядів: 385 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close