12:10
Шевченківські читання з нагоди відзначення 205-ї річниці від дня народження видатного українського письменника Т. Г. Шевченка

Шевченківські читання з нагоди відзначення 205-ї річниці від дня народження видатного українського письменника Т. Г. Шевченка відбулися в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів 10 березня 2020 року.

Тарас Григорович Шевченко – неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель, відомий не лише в Україні, але й у всьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру. Літературна спадщина Тараса Шевченка, центральну роль в якій відіграє збірка поетичних творів «Кобзар»,по праву вважається основою української літератури.

У читальній залі шкільної бібліотеки відбулися Шевченківські читання «Шевченко – наш. Він для усіх століть…» з нагоди відзначення 205-ї річниці від дня народження видатного українського письменника, які провела бібліотекар Русин М.І.. Учні декламували вірші, роздивлялись книжково-ілюстративну виставку «Т. Г. Шевченко очима сучасників», «Мистецька спадщина Тараса Шевченка».

Нині ми вклоняємося національному поетові, причащаємося його могутнім духом, його пророчою поезією і натхненною піснею. Ми розбуджуємо в собі непобориму правду й велику мудрість Кобзаря, аби скріпити свою віру його провісницькими творами.

Переглядів: 269 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close