16:35
Шевченківські дні

Уже давно стало доброю традицією у Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів широко і урочисто відзначати Шевченківські дні. Не став винятком і цьогорічний 203-й день народження Великого Кобзаря, про наближення якого заздалегідь повідомляв інформаційний стенд у коридорі школи. Це – літературний ранок «Світлиця Шевченкового заповіту», керівник Шутій М.Ю. та години класного керівника «І мене в сім’ї великій…» (класні керівники 1-11 кл.), участь у шкільному конкурсі поезії «Іду до тебе я, Тарасе», керівник Товт Н.І., та конкурс малюнка за творами Т. Шевченка «Світ очима дітей».

Упродовж тижня дух Великого Тараса витав у школі, а привітанням перед початком кожного уроку звучали безсмертні рядки його поезії: «Учітеся, брати мої…», «Борітеся, поборете…», «Наша дума, наша пісня…», «Обніміться ж, брати мої…», «І мене в сім’ї великій…». І могутнім набатом лунали пісні на слова Т. Шевченка, які давно уже стали народними: «Реве та стогне Дніпр широкий…», «Думи мої, думи мої…», «Як умру, то поховайте…» та інші.

А коли учасники урочистого дійства зі сцени промовисто продемонстрували безсмертність пророчих Тарасових ідей, їхню невмирущість та актуальність крізь призму подій Революції Гідності 2014 р. зал воістину завмер у скорботній тиші, навіть без оголошення хвилини мовчання. У дитячих очах заіскрилися сльози…

Діти, будьте гідними продовжувачами безсмертного вчення Великого Кобзаря.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 392 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
close