20:13
Щастя і горе Карпатської України

У кінці тридцятих років минулого сторіччя українська земля Закарпаття опинилася в епіцентрі уваги геополітичних планів провідних європейських країн. "Українське питання", що багатьма політиками після краху Української Народної Республіки, уже серйозно не трактувалося, несподівано було поставлено руба. Українці Срібної Землі проголосили державність Карпатської України! Що більше, вони із зброєю в руках виступили на її захист. Українці стали першим європейським народом, який дав мілітарну відсіч фашизмові. Усьому світові було продемонстровано взірець героїзму та відданості ідеалам свободи.

Довший час історія Карпатської України перебувала під жорстоким табу. Сьогодні ситуація змінилася. Історичне значення Карпатської України наскільки велике, що усі намагання його применшити чи недооцінити -приречені. Натомість з нагоди 78-ї річниці проголошення Карпато-Української держави ми розуміємо феномен цієї історичної події.

З метою належного відзначення важливої події у багатовіковій історії українського державотворення, вшанування Президента Карпатської України, Героя України Августина Волошина та полеглих в бою карпатських січовиків, виховання у дітей та молоді патріотизму, поваги до героїчних сторінок минулого краю в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів 13-16 березня 2017 року було проведено ряд заходів:
1. Тематичні виховні години, круглі столи спрямовані на висвітлення подій, пов’язаних із проголошенням Карпатської України, а також державотворчої та політичної діяльності Героя України Августина Волошина та його соратників.
2. Виставка літератури та наукових видань, що висвітлюють історію формування Карпатської України.
3. Випуск шкільної газети «Карпатська Україна», перегляд документальних фільмів про події 1938 року.

4. Історичний вечір "Щастя і горе Карпатської України" 14 березня провів вчитель історії Товт М.М. з учнями 11 класу нашої школи та учнями Верхньокоропецької ЗОШ І-ІІІ ступенів в архівному відділі Мукачівської РДА. Зі словами привітань виступив заступник голови Мукачівської районної державної адміністрації, доцент кафедри історії України Олександр Богів. На заході також були пристуній Ващенок М.М., спеціаліст управління освіти, молоді та спорту, в.о. директора школи С.Ф. Мейсар. та заступник директора з виховної роботи Н.М. Галько..

5. Виховний загальношкільний захід «Щастя і горе Карпатської України» присвячений подіям, пов’язаних із проголошенням Карпатської України.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 518 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close