08:45
Тиждень ЦЗ в школі

29 травня 2021 року в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ст. проведено показові тренування – «День цивільного захисту».  До його проведення залучались: керівний склад ЗЗСО - Мейсар С.Ф., Дорі Л.М., Галько Н.М.; педагогічний склад та технічний персонал школи; учні 1 – 11-х класів. А впродовж тижня цивільного захисту було проведено ряд запланованих заходів. Класними керівниками 1- 4 класів проведено квест «Безпека на всі 100». Для учнів 5-7 класів класними керівниками проведено бесіду «Допоможи собі сам». Класний керівник 7 класу Кампов Н.Ю. провела виховну годину «Мужність і біль Чорнобиля». У 8-9 класах проведено практикум «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». Оформлено виставку дитячих малюнків на тематику ЦЗ та НС. Учнями 10 та 11 класів під керівництвом вчителя медико-санітарної підготовка Боднар Н.В. та медичної сестри Турянин А.Т. проведено показові навчально-практичні заняття з надання першої медичної долікарської допомоги при переломах, кровотечах та зупинці дихання, під час яких використано відповідні відео сюжети.  З учнями 8-11 класів вчителі Товт М.М. та Соляник Ю.М. провели комбіновані естафети з елементами виконання нормативів контрольних питань з програми "Цивільного захисту". Учні активно взяли участь  у проведенні військово – спортивної естафети. Метою змагання була пропаганда професії рятувальника, яка вчить учнів правильно і критично оцінювати свою поведінку в надзвичайних ситуаціях, приймати правильне рішення, вдало надавати першу допомогу, як собі так і товаришам, виховували мужність, бажання займатися фізкультурою, спортом, зміцнювати своє здоров`я. Вчителем трудового навчання Годьмаш Г.І. на гурткових заняттях виготовила з учнями 5-7 класів виготовила прості засоби захисту органів дихання.
    Цього ж дня була опрацьована ввідна - об’єктове тренування «Пожежа у школі». Високу підготовленість та практичні дії у разі виникнення надзвичайних ситуацій показали керівний склад цивільного захисту навчального закладу, формування, які чітко діяли за своїм призначенням, педагогічний та технічний персонал школи, учні 1-11-х класів. Організовано і вчасно проведено евакуацію учнів, учителів та всіх працівників школи відповідно до розробленої в закладі Інструкції щодо виконання вимог та порядку дій населення (персоналу) у разі виникнення надзвичайних ситуацій (пожежа): - відображені дії командирів ланок; - дії вчителя при отриманні сигналу «Евакуація». Всіх учасників навчально – виховного процесу евакуйовано на подвір’я школи.
Підсумком проведення Дня ЦЗ стало нагородження команд військово – спортивної естафети. 
Практична спрямованість заходів, що проводилися, викликала інтерес в учнів, спонукала їх до поглиблення знань із ЦЗ та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій. Проведення «Дня цивільного захисту» показало, що керівний  склад ЦЗ Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів та учні вміють грамотно і чітко діяти для захисту свого життя і здоров’я.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 294 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close