17:33
Тиждень методичної роботи в школі

Методична робота – це цілісна система взаємозв’язаних дій і заходів, яка ґрунтується на досягненнях науки, передового досвіду й конкретному аналізі роботи вчителів.
У нашій школі вона спрямована на всебічне підвищення професійної майстерності кожного вчителя; збагачення розвиток творчого потенціалу педагогічного колективу школи, досягнення оптимальних результатів освіти; виховання і розвиток особистості.
Основними складовими  роботи школи є такі напрями і аспекти як: методична робота, система навчання, система виховання.

В рамках Тижня методичної роботи школи, який пройшов з 16 по 20 жовтня, було проведено засідання всіх чотирьох методичних обєднань школи:

1. Методичне обєднання природничого циклу;

2.  Методичне обєднання гуманітарного циклу;

3. Методичне обєднання початкових класів;

4. Методичне обєднання класних керівників.

В ході робочого тижня класні керівники 4 класу (Герцовська М.Ю.), 6 класу (Василечко З.І.), 9 класу (Боднар Н.В.) провели відкриті виховні години відповідно до вікових категоріях.

Василечко З.І. на виховній годині  "Козаки та козацька доля" виховує в учнів повагу до українських козаків – захисників землі, до історичного минулого своєї держави,  почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину. Зоряна Іванівна демонструє портрети гетьманів, виставку літератури, фотографії історичних пам’яток, пов’язаних з козацтвом, аудіо- та відеокліпи. Розповідає про Козацьку Січ, про одяг козаків, їжу, освіту, зброю, нагороди.Весь захід вчителька наголошує учням шанувати славні традиції, звичаї нашого народу, пам’ятати завжди і скрізь, що вони – діти козацького роду, нащадки пращурів великих, що не корились ні кривавому ясиру, ні мечу, ні кулеметному вогню, а свято вірили у світле майбутнє своєї держави. Звертаючись до історичного минулого українського народу, прививає дітям кращі риси наших предків, які були носіями гуманності, нескореності, патріотизму, волелюбності.
Отже, пишайтесь нашим славним минулим, воно допоможе нам вистояти в нелегкі теперішні часи. Це потрібно не тільки кожному з нас. Це потрібно і для того, щоб не вмерла, вічно жила ненька – Україна.

Класний керівник 4 класу Герцовська М.Ю. провела виховну годину на тему "Дружба". Вчителька довела учням що, дружба є дуже важливою в житті кожної людини. Саме тому потрібно навчати дітей бути справжнім другом із самого дитинства. Під час виховного заходу діти створюють квітку ДРУЖБИ, розказують прислівя, записують хороші риси друга та погані, виконують тест "Який я друг", обмірковують вчинки інших дітей. В кінці заняття учні зробили висновок що,товаришувати можна з багатьма дітьми, а дружити лише з одним чи кількома. Адже друзів пов’язує велика довіра, повага один до одного, принциповість у взаєминах, симпатія, взаємодопомога. 

Виховну годину на тему "Молодь і субкультури" провела Боднар Н.В. з учнями 9 класу. Метою заходу було ознайомити учнів з субкультурами як явищем сучасного життя, ознаками та характеристиками різних субкультур, факторами небезпеки субкультур, особливо деструктивних. Наталка Василівна молодим людя розповідає про субкультури, історію їх виникнення. Бесіда, спрямована на актуалізацію та упорядкування учнівських знань про субкультури (назви, ознаки, класифікація), доводить до учнів про субкультурні утворення (клуби, спілки, об’єднання) та застерігає про потенційну небезпеку, що несуть окремі субкультури (деструктивні). Учні підготували  власні проекти про деякі субкультури і представляли їх гостям. Учні аналізували плюси і мінуси кожної молодіжної субкультури. На завершення заходу молоді люди - учні 9 класу підвели підсумок: кожна молодіжна субкультура має свою центральну ідею або систему ідей, яка визначає її характер і є тотожною меті її існування. В рамках толерантності всі субкультури мають право на існування, якщо вони не переступають закон, і їх діяльність не є небезпечною, антисоціальною. 

Наші класні керівники проведеними виховними заходами показали як вони реалізують Концепцію національно-патріотичного виховання дітей і молоді та методичні рекомендації виховної роботи на 2017-2018 н.р..

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Переглядів: 636 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close