15:15
Відкритий урок з інформатики у 8 класі

У рамках засідання методичного об’єднання вчителів природничих дисциплін 13 грудня було проведено відкритий урок з інформатики у 8 класі на тему «Призначення і використання логічних функцій табличного процесора». Урок – ділова гра, спрямований   на практичне застосування знань, умінь та навичок математичних, статистичних та логічних функцій табличного процесора. Даний урок супроводжується  презентацією вчителя  з використанням опорного конспекту, тестової оболонки, схем  та матеріалів для практичної роботи. Вчителем дуже вдало вибрано дану тему для відкритого уроку, адже не лише для учнів це питання є актуальним, а і для вчителів метедоб'єднання, які мають бути інформатично компетентними особливо в роботі з найбільш часто використовуваних додатків пакета MS Office.

Для досягнення поставленої мети уроку Галько Наталія Михайлівна якісно використала мотивацію навчальної діяльності шляхом створення проблемної ситуації. Для демонстрації переваг логічної функції  вона  використала  приклад  визначення рівня навчальних досягнень учнів за тематичними оцінками.  Всі, і учні, і вчителі,  переконалися в легкості роботи з логічними функціями за допомогою умонтованого  Майстра функцій, що дозволяє побудувати й обчислити більшість функцій за два кроки а  також, щоб цифри та текст, які відображаються у таблицях, стали більш наочними.

Мету уроку досягнуто. Учасники уроку зробили висновки, що уміле використання автозаповнення, формул, вбудованих функції спрощує рутинну повсякденну роботу у будь-якій сфері діяльності, адже сучасний світ насичений величезною кількістю інформації, з якою просто необхідно вміти працювати. У підсумок, Наталія Михайлівна наголосила учням, що матеріал цього уроку,  використання функцій в програмі  Excel – це їхні кроки до знань, які вони зможуть використати не тільки в інформатиці, а й на уроках математики, фізики, хімії, повсякденному житті та при виборі майбутньої професії.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 384 | Додав: Наташа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close