18:23
Відзначення міжнародного дня авіації і космонавтики в школі

За рішенням Міжнародної авіаційної федерації, 12 квітня відзначається як Всесвітній день авіації та космонавтики.
    Саме в цей день, 12 квітня 1961 року, громадянин Радянського Союзу майор Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Він зробив один виток навколо земної кулі, що тривав 108 хвилин.
    Понад 50 років тому, у 1962 році, у космосі побував перший українець — Павло Попович, уродженець м. Узин на Київщині. Тоді відбулася в космосі зустріч між кораблем «Восток-3», пілотованим Андріяном Ніколаєвим, і «Восток-4» — Павлом Поповичем.
     У 1997-му перший космонавт України Леонід Каденюк здійснив свій політ у складі спільного екіпажу на американському космічному кораблі «Коламбія». На борту шатла українець працював над біологічним експериментом щодо впливу невагомості на рослини. Цей політ супроводжувався широкою інформаційною кампанією в українській пресі. А Каденюк став відомий як перший українець у космосі.
     В Україні цей День має назву День працівників ракетно-космічної галузі України і закріплений Указом Президента України від 13 березня 1997 року № 230/97, і святкується щороку 12 квітня.
В нашій школі теж відзначили цей день – класні керівники 1-11 класів провели години спілкування, а вчитель фізики –
Фекете Ольга Іванівна презентувала учням 9 класу урок космонавтики «Внесок українських вчених у розвиток космонавтики. Успіхи в освоєнні космічного простору».

ФОТОЗВІТ

 

Переглядів: 379 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close