У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. 
19 травня у Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів  відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. В акції взяли участь не лише учнів, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу. ... Читать дальше »

Просмотров: 178 | Добавил: Наташа | Дата: 19.05.2021 | Комментарии (0)

Як швидко пролетів рік. Як виросли першокласники. 16 талановитих зірочок 1 класу. Сьогодні вони співали, танцювали, грали на сцені, як справжні актори.  Готуючись до свята «Букварикові іменини», ми відчули себе однією дружною родиною, адже разом з нами співпрацювали наші старші друзі - учні 4 класу. 19 травня в нашій школі відбулося свято «Прощання з Букварем» у 1 класі. Саме з Букваря починається цікавий шлях у світ знань. Ця перша книжка ввела першокласників у таємничий світ літер, навчила читати, познайомила з новими словами. Буквар став для учнів справжнім другом! Здається, тільки вчора прийшли маленькі першокласники до школи на перший дзвінок, а ... Читать дальше »

Просмотров: 171 | Добавил: Наташа | Дата: 19.05.2021 | Комментарии (0)

close