15:24
День Гідності та Свободи

21 листопада 2015 року, відповідно до Указу Президента України від 13.11.2014 №872/2014, в Україні відзначатиметься День Гідності і Свободи.

Метою запровадження пам’ятної дати стало утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року (Свято Свободи) та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року (Революція Гідності) постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

В Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів 21 листопада 2017 року урочисто відзначили адміністрація, педагоги та учні   День Гідності та Свободи.

 Класні керівники   провели уроки мужності «Україна – це територія гідності і свободи», «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину», «Де немає свободи, там немає і Вітчизни»;  уроки-реквієми  «Лиш той життя й свободи вартий, хто йде щодня за них у бій».  

Вчитель історії Товт М.М. та педагог-організатор Линько Я.В. провели  інформаційно-просвітницькі заходи, присвячені висвітленню подій, пов’язаних з історією українського державотворення, боротьбою українського народу за незалежність та територіальну цілісність своєї держави, демократичний вибір України.

 Шкільний бібліотекар Русин М.І. оформила  куточок  «Галерея пам’яті Героїв  Небесної сотні».

Вчитель образотворчого мистецтва Гардубей Л.П.  провела виставку-конкурс малюнків з тем: «Я буду жити у вільній країні» (5 клас),  «Вільна країна очима дітей» (6-7 класи), «Ми хочемо миру у нашій країні» (1-4 класи).
Педагог-організатор організувала перегляди учнями документальних фільмів, присвячених революційним подіям 2004 року та Революції Гідності, її учасникам.

ФОТОЗВІТ

 

Переглядів: 458 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close