19:09
День українського добровольця

День українського добровольця – свято на честь українських добровольців, що відзначається в Україні 14 березня. У цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану (Народного Віче) прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону і почали підготовку до участі в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність України. Хоч це Свято і є новим для національного календаря України, проте явище, якому воно присвячено, споконвіку супроводжує дружній український народ. Яскрава національна риса, благословення і традиція українського народу – бути небайдужим до свого сьогодення та майбуття, до долі своїх дітей, честі і пам’яті своїх славних батьків. Військовими патріотами України по всій країні в найкоротші терміни відкривалися імпровізовані, життєво необхідні для збереження держави Україна підготовчі навчальні центри, створювалися величезні черги в військкомати, приводилася в бойову готовність техніка, налагоджувалися шляхи постачання і т.ін. Саме добровольці першими виступили проти агресора, зіткнувшись із російськими силами ССО, ГРУ і ФСБ тощо.

Агресор став стрімко втрачати ініціативу, а захоплені населені пункти східної України почали звільнятися від загарбника. Доблесні українські військові частини і держава організували ефективну систему і лінію оборони від регулярної російської армії на лінії кримського перешийка і більш ніж 400 кілометрів східних кордонів, через які розпочалося криваве військове вторгнення. Агресор був зупинений, захопивши лише частину Донецької та Луганської областей.

„З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості”, – Верховна Рада України постановила – „Установити в Україні День українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня”.

Із Днем українського добровольця! 

Переглядів: 208 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close