10:36
День Української писемності та мови 2020

9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова. 
Традиційно у Залужанській загальноосвітній школі I-III ступенів,  відбулися заходи, присвячені Дню української писемності та мови. Учитель української мови та літератури Шутій М.Ю.  разом із учнями 11 класу долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Бібліотекар школи Русин М.І. підготувала тематичну виставку на тему: " Мова калинова - диво барвінкове". Учасники драматичного гуртка "Срібний дзвіночок" під керівництвом вчителя української мови та літератури Шпиньовч В.В. взяли участь у "круглому столі"  на тему: "Мова українська, мова материнська, мова державна." 

Такі свята гартують усіх нас на шляху  зміцнення державності, формування громадянського світогляду. Адже кожен народ відбувся лише тоді, коли усвідомив себе у рідному слові. Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули учні в цей день і понесли це в свої сім'ї та домівки.
 

Переглядів: 187 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close