20:05
Крути - символ героїзму українського юнацтва

«Любіть Україну, як вірні сини,
Віддати життя їй готові,
Як юні сини, що життя віддали
Під Крутами всі, як герої»

28 січня 2020 року в Залужанській школі для учнів 1-11 класів, класні керівники провели лекцію «Герої Крут», приурочену Дню вшанування пам’яті полеглих під Крутами .
Бій під Крутами –це ще один крок до об’єднання Західноукраїнської народної республіки (ЗУНР) та Української народної республіки (УНР), що утворилися внаслідок розпаду двох імперій після Першої світової війни. Український народ виявив волю об’єднати дві республіки в єдину незалежну державу.
Вчиитель Товт М.М. з учнями 9 класу провів історичний урок мужності, де розповів про чин вічно молодих крутянців, які були однолітками, а дехто з них і молодшими, за старшокласників. Що це були не міфічні чи вигадані персонажі, про які пишуть в книжках. Це реальні люди, які поклали своє життя за вільну Україну. За цей подвиг їх пам'ятають й досі. Михайло Михай наголосив, на тому, що необхідно брати приклад з таких небайдужих, мужніх, відважних людей, які ставали на захист своєї Батьківщини. 
Учні з цікавістю та захопленням слухали розповідь та активно обговорювали почуте. Були дуже вдячні за «урок-мужності», який вони отримали.
ФОТОЗВІТ

Переглядів: 254 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close