11:13
Пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС

Чорнобиль…Минули 32 роки. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам'ять, це наш нестерпний біль.

Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.

Не можна про це не казати,

Мовляв, це було вже давно.

Перед очима батько-мати,

І Україна, і Дніпро.

Не можна ні про що мовчати,

Горить тривогою чоло.

Птахи складають гімн весні,

Всміхаються до сонця квіти,

А пам'ять лине в моторошні дні,

Гудуть жорстокі дзвони квітня.

По всій Україні та за її межами 26 квітня вшановують пам'ять ліквідаторів та учасників трагедії на Чорнобильській АЕС.

В нашій школі сьогодні пройшли тематичні виховні години «Чорнобиль – трагедія, подвиг, пам'ять». Окрім цього, з нагоди роковин трагічної події у шкільній бібліотеці представлено книжково-журнальну виставки «Ми пам’ятаємо». Мета заходів – осмислення та усвідомлення масштабів трагічних подій, виховування в учнів глибокої поваги до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього життя людства, почуття гордості за свій народ, прищеплення любові до рідного краю; формування загально-розвиненої особистості, яка протистоятиме злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу; розвиток в учнів потреби будувати, створювати, відроджувати заради України; почуття відповідальності за благополуччя нашої держави; виховання почуття сприймання чужого болю як свого.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 270 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close