09:30
Свято Козацтва 2019

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві Президент України підписав Указ “Про День захисника України” від 14.10.2014 року № 806, встановивши День захисника України – свято, яке щорічно відзначається 14 жовтня.

14 жовтня церкви східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами. Свій початок свято бере з IX століття: у Константинополі під час служби у Влахернській церкві блаженний Андрій удостоївся явлення Богородиці. Вона простягла свій покров над людьми в знак того, що дає їм свій захист.

У Залужанській загальноосвітній школі I-III ступенів до Дня захисника України було проведено спортивне свято під гаслом: "Козацької слави вірні нащадки. Змагання проходили між  учнями  8-11 класів.  Команди брали участь в 7 різних конкурсах, демонстрували своє вміння. Цікавим був конкурс "Чи вміють козаки співати?”, в якому представники команд по черзі співали козацькі пісні. Як і на кожному конкурсі козацькі вміння оцінювало журі у складі:  Сергій Федорович Мейсар – директор школи, голова журі, Дорі Людмила Михайлівна, Галько Наталія Михайлівна, Алла Тарасівна Турянин – медсестра школи, Шутій  Мирослава Юріївна. Усі змагання оцінювалися за 5 бальною системою.

За результатами змагань I  місце розділили між командами 8 класу та  11 класу, II місце між командами 9 класу та 10 класу.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію свєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.

 

Переглядів: 271 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close