14:19
ТИЖДЕНЬ МАТЕМАТИКИ

З 1 по 5 лютого в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ст. згідно плану роботи начального закладу проходив Тиждень математики. Тиждень проводився з метою розвитку пізнавального інтересу учнів, їх індивідуальних, творчих та інтелектуальних можливостей. Гаслом Тижня були обрані слова німецького математика: «Є в математиці щось таке, що викликає людське захоплення». До участі в тижні математики були залучені учні усіх класів.
Перший день тижня розпочався із оголошення на шкільній лінійці плану проведення заходів. В цей же день учні 5-11 класів долучилися до конкурсу «Емблема класу», зображення якої мало складатися із математичних знаків та символів. Кожен клас проявив свою фантазію та продемонстрував свою роботу. В цей же день учні початкових класів побували «В гостях у цифр», де з цікавістю слухали вірші та казки про цифри, пригадували вміння усного рахунку, змагалися в розв’язуванні задач на кмітливість, розвивали логічне мислення, спостережливість. У вівторок  згідно плану Тижня  учні 8 класу взяли участь у конкурсі "Побудова малюнка за координатами". Конкурс показав, що якщо учнів зацікавити, то вони не лише винахідливі, а і завзяті, і ентузіасти, і трішки "фантазійні мрійники". Шість найкращих робіт відібрано для виставки. Згідно графіку у середу учні 7 класу презентували  свої творчі проекти з алгебри та геометрії. Всі учасники показали свою творчість та ерудицію. Проекти  вийшли цікаві. Найбільше  до вподоби учням 7 класу прийшлися математичні фокуси. В цей же день з учнями 11 класу було проведено тренінг «Секрети успіху, або як скласти ЗНО з математики на омріяний бал». Учні дізнались, що робити, щоб все склалося успішно і страх перед математикою не став перепоною на шляху до вступу до омріяного вузу. З метою показати знання з теми "Звичайні дроби", учні 5 класу у четвер відповідно до плану Тижня, пограли гру "Хто швидше?", але звичайно і правильно складе пазли. Як правильний результат - це красивий малюнок, що дало можливість учням і самим виправляти свої помилки. Цього ж дня учні 10 класу продемонстрували свої знання з математичної логіки. В азартному змаганні учні  розгадували ребуси та головоломки, проявивши свою кмітливість, винахідливість та командний дух. Під час проведення десятихвилинок на уроках математики учні уважно слухали повідомлення «Україна в цифрах і числах», які стосувалися різних сфер людської діяльності. Протягом усього тижня учні розгадували кросворди, розв’язували логічні задачі і головоломки, грали в ігри, відповідали на запитання вікторини,  складали малюнки з пазлів, а також дізнались багато цікавого про життя видатних математиків, історію походження математичних знаків, термінів, а потім відгадували їх прізвища та математичні терміни. Крім того вони познайомилися із різноманітними легендами про математику.  Тиждень математики завершився переглядом  та обговоренням презентації  «Геометрія навколо нас»,  підведення підсумків тижня та нагородження переможців.

Проведені заходи надали можливість учням розкрити свої організаторські, творчі, інтелектуальні здібності та відчути себе талановитою особистістю , проявити пізнавальний інтерес до вивчення математики.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 368 | Додав: Наташа | Рейтинг: 2.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
close