19:26
Всесвітній день день боротьби зі СНІДом

У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) придбав масштаби пандемії. В даний час понад 41 мільйон чоловік живуть, будучи інфіковані ВІЛ / СНІДом. Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1-го грудня 1988 року після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією по ВІЛ / СНІДу. Всесвітній день день боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1-го грудня, служить справі зміцнення організованих зусиль по боротьбі з пандемією ВІЛ-інфекції та СНІДу, що розповсюджується по всіх регіонах світу. Організовані зусилля направлені на зміцнення громадської підтримки програм профілактики розповсюдження ВІЛ / СНІД, на організацію навчання та надання інформації з усіх аспектів ВІЛ / СНІД.
Розуміючи всі зростаючі складнощі, пов’язані з пандемією ВІЛ / СНІДу, ООН створила в 1996 році союз шести всесвітніх організацій. Названа Спільної програмою Об’єднаних Націй з проблем ВІЛ / СНІДу (ЮНЕЙДС), програма об’єднує як спонсорів цього спільного проекту Дитячий фонд ООН, Програму ООН з розвитку, Фонд ООН з питань народонаселення; Організацію ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО), Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ) та Світовий банк. ЮНЕЙДС підтримує довгострокові глобальні проекти з профілактики ВІЛ-інфекції та СНІДу; допомагає боротьбі за права людини незалежно від ВІЛ-статусу, здійснює допомогу країнам в усьому світі за допомогою проведення навчання заходам профілактики, підтримки досліджень з питань ВІЛ / СНІДу і роботи з програмами розширення міжнародного фронту боротьби з ВІЛ / СНІДом.

Сьогодні особливо гостро стоїть проблема виховання здорової молоді. Ми добре знаємо, що здоров'я найбільша людська цінність, яку, на жаль, багато людей починають цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього скарбу, відпущеного нам природою.

Одне з найважливіших завдань сучасної школи - навчити дітей берегти і зміцнювати своє здоров’я, виховувати у них навички безпечної поведінки. Тому 1 грудня в нашій школі були проведені просвітницькі заходи до  Дня порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми. Робота була спрямована на привернення уваги школярів до проблем поширення ВІЛ/СНІДу, формування толерантного ставлення до людей, що живуть з ВІЛ-інфекцією.

  Психологом школи Гардубей Л.П. було проведено анкетування «Що ми знаємо про СНІД?» та  інтерактивне заняття для старшокласників «ВІЛ/СНІД: передбачити, уникнути, не захворіти», яке провела Линько Я.В. - педагог-організатор. В ході даного заходу учні дізналися про ступінь ризику в тих чи інших ситуаціях, продовжили формувати уявлення про небезпеку ВІЛ/СНІДу та  толерантного ставлення, співчуття до людей з ВІЛ.

Переглядів: 444 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close