У кінці тридцятих років минулого сторіччя українська земля Закарпаття опинилася в епіцентрі уваги геополітичних планів провідних європейських країн. "Українське питання", що багатьма політиками після краху Української Народної Республіки, уже серйозно не трактувалося, несподівано було поставлено руба. Українці Срібної Землі проголосили державність Карпатської України! Що більше, вони із зброєю в руках виступили на її захист. Українці стали першим європейським народом, який дав мілітарну відсіч фашизмові. Усьому світові було продемонстровано взірець героїзму та відданості ідеалам свободи.

Довший час історія Карпатської України перебувала під жорстоким табу. Сьогодні ситуація змінилася. Історичне значення Карпатської України наскільки велике, що усі намагання його применшити чи недооцінити -приречені. Натомість з нагоди 78-ї річниці проголошення Карпато-Української держави ми розуміємо феномен цієї історичної події.

З метою належного відзначення важливої події у багатовіковій історії українського державотворення, вшанування Президента Карпатської України, Героя України Августина Волошина та полеглих в бою карпатських січовиків, виховання у дітей та молоді патріотизму, поваги до героїчних сторінок минулого краю в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів 13-16 березня 2017 року було проведено ряд заходів: ... Читать дальше »

Просмотров: 518 | Добавил: Наташа | Дата: 15.03.2017 | Комментарии (0)

Сьогодні всі краяни, разом зі всією країною відзначають 78-у річницю проголошення Карпатської України. Учасниками делегації від Мукачівського району були і вчителі нашої школи: вчитель історії Товт М.М. та в.о.директора Мейсар С.Ф., вони взяли участь у загальнообласному мітингу-реквіємі, який проходив в меморіальному парку “Красне Поле”, що на Хустщині. Приємно, що участь в делегації взяли і ті, хто стояв у витоках боротьби за незалежність Української держави у 80-х - початку 90-х років минулого століття, і ті, хто сьогодні зі зброєю в руках захищав і продовжує захищати нашу свободу та територіальну цілісність на сході країни.
Карпатська Україна, 78-у річницю якої ми відзначаємо сьогодні — це наша історія, яку ми повинні знати та шанувати. І в цьому запорука існування нашої держави, і нас — її громадян. ... Читать дальше »

Просмотров: 388 | Добавил: Наташа | Дата: 15.03.2017 | Комментарии (0)

close