День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Саме цій знаменній події і був присвячене тематичне свято «Моя єдина Україна», яке був проведено  учнями 5 класу разом з класним керівником Галько Н.М. Акцентувалась увага на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 - початку 1919 року охопив майже всю Україну. У виконанні учнів  лунали пісні, які стали музичними хітами та прониклива поезія. Вабило очі присутніх і чудове національне вбрання, в якому на сцену виходили учасники. На пісню "Українська родина" учні продемонстрували національно-патріотичний  флешмоб, який став родзинкою свята. Коли на сцені розгорнувся «живий ланцюг» - святкова зала вибухнула оплесками. На честь урочистої події всі присутні разом заспівали Гімн України. ... Читать дальше »

Просмотров: 359 | Добавил: Admin | Дата: 31.01.2022 | Комментарии (0)

З метою увічнення пам’яті про одну з найтрагічніших сторінок Голокосту – масове вбивство євреїв Києва; вшанування жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації столиці України, мирних жителів усіх національностей, військовополонених, учасників українського визвольного руху, об’єднання зусиль суспільства щодо запобігання повторення злочинів проти людяності, у Залужанському ліцеї були проведені такі заходи:    
•виховні години до Дня пам’яті жертв Голокосту; 
•урок історії у 10-му класі – «Голокост – трагедія сучасності»; 
•організована книжкова виставка на тему: «Біль нашої пам’яті».
  29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї.
  28 січня у Залужанському ліцеї були проведені тематичні заходи, а саме: виховні години скорботи і пам’яті,  бесіди, перегляд презентацій та відеороликів, шкільним бібліотекарем було організовано тематичну виставку. ... Читать дальше »

Просмотров: 143 | Добавил: nataliagalcko | Дата: 31.01.2022 | Комментарии (0)

close