11:29
День Української писемності та мови 2019

 День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Педагогічний колектив Залужанської школи та учні також долучилися до його святкування.  Так, вчитель української мови Шпиньович В.В.  разом з учасниками драматичного гуртка  провели виховний захід "Чарівний світ української мови". Присутні гості свята були приємно вражені виступом учнів, за це їм подякував директор школи Мейсар С.Ф.

Шпиньович Вікторія Василівна  разом із учнями 11 класу долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. Також цього дня у школі стартував XX Міжнародний  конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, Цього року у конкурсі взяло участь 18 учнів.

Традиційно були проведені вікторини «Мова єднання», «Кращий знавець української мови», «Сторінками української поезії». Учасники продемонстрували глибокі знання з лінгвістики та літератури.

Та й це ще не всі події визначного дня у школі. Шкільний  бібліотекар Русин М.І. організувала тематичну виставку  про українську словесність «Слова ...В вас мудрість вічна і любов жива».

Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.

Земля українська стародавня, така ж давня, і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови – 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.

Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

ФОТОЗВІТ

Переглядів: 610 | Додав: Наташа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close