19:22
Відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

22 травня 2018 року на базі Чинадіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Захід проведено з метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високого рівня самосвідомості та активної громадянської позиції, для пропаганди здорового способу життя. Особливістю гри «Джура» є те, що вона спрямована не на змагання, а на творчу співпрацю з дітьми та молоддю з виховання українських громадян ХХІ століття, еліти Української Держави – творчої, наукової, військової, державницької.

З вітальним словом до молодих джур звернувся начальник відділу освіти управління освіти, молоді та спорту Мукачівської районної держадміністрації Ващенок Микола Миколайович, який висловив упевненість, що діти сучасної України – справжні патріоти, а національно-патріотичне виховання молоді в Мукачівському районі проводиться на високому рівні.

У роботі заходу взяли участь член оргкомітету методист РМК Притула Л.О., методист РМК Попович М.М., головний спеціаліст відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Мукачівської райдержадміністрації Райко П.П. Роботу суддівської колегії очолив Строїн М.С., голова районного методоб’єднання вчителів фізичного виховання, вчитель Чинадіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Після урочистого відкриття ройові доповіли про готовність, кожний рій проголосив свою назву і гасло. Усього змагалися 5 команд: «Гайдамаки» – Новодавидківська ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Берегиня» – Залужанська ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Осавульська варта» – Кольчинська ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Патріот» – Лохівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Юрія Герца, «Сталеві вовки» – Бистрицька ЗОШ І-ІІ ступенів. Юні джури проявили себе в конкурсах «Відун», «Добре діло», «Впоряд», «Рятівник», у змаганнях з метання ядра, присідання, віджимання, напинання намету, перетягування канату.

Усі були захоплені атмосферою змагання. Кипіли пристрасті серед численних глядачів, учасників, вихівників команд. Шквал емоцій і піднесеного настрою надовго заволоділи джурами. Проте суддівська колегія безпристрасно визначила переможців конкурсів і в загальному підсумку розподілила призові місця:

  • І місце – команда «Берегиня» Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
  • ІІ місце – команда «Осавульська варта» Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів;
  • ІІІ місце – команда «Гайдамаки» Новодавидківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Усі команди-учасники були нагороджені грамотами управління освіти молоді та спорту Мукачівської районної держадміністрації, футбольними м’ячами, а володарі першого місця отримали кубок і перепустку на участь у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), що відбудеться 7 червня 2018 року

ФОТОЗВІТ

За матеріалами http://osvita.mukrayon.gov.ua

Переглядів: 415 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
close