« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 67 68 »

Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
П. Куліш

9-го листопада ми відзначаємо велике свято — День української писемності та мови. Традиційно нашій школі відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови. Вчителі української мови та літератури школи провели програму тематичних заходів. Так, вчителі української мови Товт Н.І. разом із учнями 7 та 8 класів створили ігровий проект "Слово до слова - складається мова" та провели інтелектуальну гру "Мово українська, мово соловїна!". Вчитель Шутій М. Ю. разом із старшокласниками (11 клас) долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності (його писали того дня усі охочі і небайдужі до української мови - вся країна). Завідуюча шкільною бібліотекою Филип В.О. презентувала для учнів  виставку тематичної літератури. 
Всі учні школи взяли участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика. Переможці шкільного етапу представлятимуть нашу школу і в міському конкурсі. ... Читать дальше »

Просмотров: 139 | Добавил: Наташа | Дата: 09.11.2021 | Комментарии (0)

З 1 по 09 листопада в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено І (шкільний) етап конкурсу літературних творів, творів образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему: «Захисники України: історія та сьогодення». Роботи були представлені у наступних номінаціях: «Малюнок» — 5-7 кл. «Вірш» — 7-10 кл. Конкурс проводився з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотизму у дітей, формуванню їх національної свідомості, а також з метою розвитку творчих здібностей учнів. Конкурсні роботи виконувались під керівницт ... Читать дальше »

Просмотров: 117 | Добавил: Наташа | Дата: 09.11.2021 | Комментарии (0)

Цього дня Україна та українці по всьому світі відзначають потрійне свято: духовне - Покрова Пресвятої Богородиці, історичне - День українського козацтва та звитяжне - День захисника України. Ці свята нерозривно по'вязані між собою, адже Божа Матір - це заступниця і покровителька наших захисників. Прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення цих важливих свят в житті кожного українця. Бажаємо усім міцного здоров'я, завзяття, невичерпної сили та незгасимої енергії. Нехай божественний покров Пресвятої Богородиці, простягнений над нами, оберігає від бід, зла та негараздів! Учні та вчителі нашого закладу активно долучались до усіх заходів приурочених до цих свят. Були проведені виховні години, виставка у бібліотеці, інформаційні хвилинки. Члени учнівського самоврядування разом з педагогом-організатором Линько Я.В. виготовили тематичні емблемки. ... Читать дальше »

Просмотров: 125 | Добавил: Наташа | Дата: 13.10.2021 | Комментарии (0)

З метою підвищення рівня правової культури у Залужанській школі, були проведені заходи інформаційного, освітнього та виховного характеру приурочені до Дня юриста. У всіх класах проведено бесіди, години спілкування: "Права людини", "Роль козацтва в історії України". В шкільній бібліотеці організовано книжкову виставку на правову тематику: "Ти людина - значить маєш права". Вчитель історії Товт М.М. з учнями 9-11 класів провів правовий брейн-ринг: Юні знавці минулого та права" в якому прерможці є команда "Праволюби" (11 клас), друге місце посіла команда "Депутати" (9 клас), третє - команда "Фортуна" (10 клас). Тиждень права пока ... Читать дальше »

Просмотров: 161 | Добавил: Наташа | Дата: 13.10.2021 | Комментарии (0)

Вибір  професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. Вибір професії - це по суті вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя. Завданням профорієнтаційної роботи з учнями є підготовка їх до свідомого вибору професії. У рамках реалізації Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії», з метою сприяти учням старших класів свідомо о ... Читать дальше »

Просмотров: 137 | Добавил: Наташа | Дата: 12.10.2021 | Комментарии (0)

Булінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого. З метою попередження та протидії булінгу в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів, в рамках Всеукраїнського тижня з протидії булінгу, психолог школи Гардубей Л.П. провела відповідні заходи: години спілкування на тему: - «Вчимося толерантному спілкуванню у сучасному освітньому середовищі»; Бесіда з інтерактивними методами «Безпека користування сервісами (соціальними мережами) інтернет», он-лайн заняття з учнями «Що таке булінг?», круглий стіл для педагогічного колективу «Булінг в школі. Як реагувати» перегляд фільму «Відповідальність за булінг», анкетування «В моїй школі/класі». ... Читать дальше »

Просмотров: 147 | Добавил: Наташа | Дата: 06.10.2021 | Комментарии (0)

close