« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 67 68 »

Голодомор! Ці сторінки нашої історії довгий час були закритими для людей і багато хто не знав про страшні події голодоморів в Україні на початку і в середині минулого століття. Коли ж, ненароком, щось чули про це, то не йняли віри, бо надто вже жахливим все здавалося. Свідки мовчали, бо дуже небезпечною була правда за часів радянської диктатури. 1 грудня про ці трагічні події Мукачівський драматичний театр показав учням 7 - 8 класів Залужанської ЗОШ І-ІІІ ст. нову, незвичну за формою, виставу «Свято солодкої лободи» за оповіданням знаної дніпровської письменниці і поетки Лесі Степовички. Постановка вистави і сценографія від відомого українського режисера, заслуженого діяча мистецтв України Анатолія Канцедайла. У ролі Оповідачки провідна актриса театру Сірануш Матл. В основі сюжету локальна історія сім’ї української сільської жінки, яку викликали до сільради аби нагородити її медаллю «Матері-героїні» і подарувати торбинку пшона. У виставі ця подія виростає в епічну трагедію народу, який свідомо нищили, цинічно знущаючись при цьому. Але вистава не про трагедійні моменти історії, а про силу духу народу, зокрема, про силу духу простої української жінки, завдяки чому народ зумів вижити і зберегти свою ідентичність. Художня стриманість і документалізм вистави сприяв учням підсиленню враження, допоміг їм домальовувати все в уяві, додумувати причини і наслідки історичних подій. ... Читать дальше »

Просмотров: 312 | Добавил: Наташа | Дата: 02.12.2021 | Комментарии (0)

Згідно з річним планом роботи школи і графіком проведення предметних тижнів у школі з 22.11 по 26.11.2021 року вчитель Кампов Н.Ю. провела тиждень основ здоров’я.  
Життя вам – довгого, 
Здоров’я -  доброго, 
Щастя – безхмарного, 
Настрою – гарного. 
За цей період були проведені такі заходи: 
Понеділок.  Лінійка «Відкриття тижня пропаганди здорового способу життя». Година спілкування «Я за здоровий спосіб життя» в 6 класі.  
Вівторок.  Інформаційні матеріали про тютюн. Усний журнал «Палити – це безглуздо». «Урок першої медичної допомоги» у 8 класі.
Середа. Інформаційні матеріали «Наркотик – ворог життя». Конкурс малюнків, рефератів на тему «Здоров
я – моя цінність». Тренінг «Їжа та здоровя» 7 клас. 
Четвер. Моніторинг «Моє ставлення до життя». Виховна година «Шкідливим звичкам скажемо- НІ» у 8 класі. Конкурс на кращий кросворд, ребус, вірш на тему «Здоров
я – моя цінність». «Безпека на дорозі» 5 клас. 
П
ятниця. Підбиття підсумків, нагородження переможців. Лінійка «Закриття тижня пропаганди здорового способу життя». «Тиждень Здоров’я» в школі може допомогти учням осягнути глибину проблеми, усвідомити, що здоров’я включає різні компоненти, виявити першопричини порушення здоров’я набути знань та вмінь, які сприяють збереженню фізичного, соціального й психічного здоров’я.  
«Тиждень здоров’я» формують в учнів прагнення до постійного покращення свого способу життя та виховують свідоме ставлення до свого здоров’я. ... Читать дальше »

Просмотров: 451 | Добавил: Наташа | Дата: 01.12.2021 | Комментарии (0)

Кілька років поспіль учні Залужанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів беруть участь у Всеукраїнському конкурсі з англійської мови «Гринвіч». Цьогоріч  також у нашій школі  він відбувся 24 листопада 2021 р. і у ньому прийняли участь  23 учнів з різних класів.Цей конкурс є найпопулярнішим в Україні серед учнів загальноосвітніх шкіл. Даний конкурс дає можливість учням перевірити свої знання з граматики, лексики, а також культурних особливостей англомовних країн. Завдання конкурсу різноманітні та цікаві. Організаторами шкільного етапу були вчителі англійської мови Дорі Л.М. та Ловга Є.В.

Усім учасникам бажаємо перемоги! ... Читать дальше »

Просмотров: 423 | Добавил: Наташа | Дата: 29.11.2021 | Комментарии (0)

СХИЛІМО ГОЛОВИ В СКОРБОТІ… 1933-й рік… найчорніший час в історії України. У світі не зафіксовано такого голоду, як той, що випав на долю нашого народу. 26 листопада в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ст.  відбувся захід – реквієм «Схилімо голови в скорботі»,  який підготували учні 8 класу та класний керівник Кампов Н.Ю.. Діти нагадали про ті страшні сторінки історії нашої держави, коли без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі Європи, в Україні, яка була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей. Сьогодні ми впевнено можемо говорити, що це був більшовицький геноцид! Це була безкровна, людоморська війна проти українського народу. Війна – задля того, щоб підірвати коріння волелюбної нації, винищити цілий етнос. Учасники заходу зачитали розповіді свідків того страшного голодного лихоліття, адже це – достовірне джерело правди про голодомор. Тривожною була хвилина мовчання. Адже моторошно уявити мільйони зморених голодом людей України. Також учні наголосили на тому, що хліб потрібно шанувати, адже колоски пшениці вважаються символом життя і перемоги над голодом. Звертаючись до учнів, Кампов Наталія Юріївна закликала усіх зберегти пам’ять про ці події і запалити свічку пам’яті 27 листопада о 16.00 год. Бібліотекар школи Филип В.О. підготувала тематичну виставку. ... Читать дальше »

Просмотров: 279 | Добавил: Наташа | Дата: 26.11.2021 | Комментарии (0)

З метою  вшанування громадянського подвигу учасників Помаранчевої революції та Революції Гідності, національно-патріотичного виховання  учнівської молоді, утвердження демократичних цінностей, ідеалів свободи і справедливості, європейського шляху розвитку України з учнями 6 класу класним керівником Боднар Н.В. проведено патріотично-інформаційну годину  «Від Революції Гідності до Країни гідності». Учні  підготували інформацію про події листопада 2013 року, розповідали що для кожного означає бути гідним та вільним, переглянули відеоролик «Ми різні, але Свобода та Гідність нас об’єднують і ми вільні творити своє майбутнє», декламували вірші. Також до Дня Гідності та Свободи в школі бібліотекар Филип В.О. провела виставку малюнків. Учні, педагоги та гості заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України. ... Читать дальше »

Просмотров: 265 | Добавил: Наташа | Дата: 22.11.2021 | Комментарии (0)

18 листопада 2021 року в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулась цікава зустріч дітлахів з дитячою письменницею Жанною Хома, яка познайомила їх з книжечкою "Маленькі історії Дарчика та Міккі", та інтерактивним журналом "Чарівний ліхтарик". І справа не тільки в «крилатій» назві, яка одразу й окриляє, й підносить маленького читача, а й у багатожанровому змісті журналу. В ньому є все, що приваблює маленького читача, - пригодницькі та повчальні історії, зоосторінка, мовні та настільні ігри, а також праця для вправних пальчиків. На всіх цих локаціях побували дітки, разом неспішно мандруючи сторінками журналу з найкращим гідом – пані Жанною. У розмову, мовну гру, навіть співи потихеньку долучилися усі присутні. Наприкінці заходу учнів чекав сюрприз. Так що байдужих на зустрічі не було! Гостя показала учням майстер-клас з виготовлення ліхтариків. Окрім журналу дитяча письменниця захопила й зацікавила дітей своєю новою книжкою «Чарівний ліхтарик», зачитавши уривок з книги. Зустріч непомітно добігла кінця. Лунали слова щирої подяки авторці за цікаву зустріч та побажання творчих успіхів, а журналу «Чарівний ліхтарик» долітати до кожної української оселі! ... Читать дальше »

Просмотров: 739 | Добавил: Наташа | Дата: 18.11.2021 | Комментарии (0)

close