« 1 2 3 4 5 6 7 ... 67 68 »

Кінотеатр – річ унікальна та універсальна. У кіно ходять усі – незалежно від віку, характерів та інтересів. Кінотеатр однаково актуальний у будь-яку пору року і погоду, та особливою казковістю він наповнюється на передодні новорічно-різдвяних свят. У четвер, учні 9 класу, за ініціативи класного керівника Шутій М.Ю., їздили у кінотеатр «Скала», що знаходиться у місті Мукачево на перегляд фільму «Людина-павук: Додому шляху нема». Учні, сповнені позитивних емоцій, дивилися фільм. Зауважили, що це неймовірно миле видовище з гідними спецефектами і цілком логічним сюжетом, яке явно орієнтоване на фанатів комічних ситуацій. Певною мірою це створення іншого світу, іншої реальності – хай навіть на короткий час. Про свої враження від перегляду учні напишуть вдома. Окрім фільму, ключовим позитивним моментом для учнів став спільний відпочинок, розвага разом з друзями, фотосесія біля головної ялинки міста, можливість поспілкуватися до і після фільму - поділитися один з одним емоціями, очікування і враження від фільму. ... Читать дальше »

Просмотров: 240 | Добавил: nataliagalcko | Дата: 17.12.2021 | Комментарии (0)

16 грудня 2021 року в рамках методичного засідання вчителів природничого циклу Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів вчитель біології Боднар Н.В. провела відкритий урок у 6 класі на тему «Пагін. Його будова та функції». Мета уроку: формувати уявлення учнів про рослину як живий організм; сформувати поняття про пагін ознайомитися з його складом, зовнішньою будовою з*ясувати основні функції сприяти усвідомленню рослини як цілісного організму. Виховувати цікавість до вивчення теми. Вчителька використала на уроці  інтерактивні форми та методи: вправи «Закінчіть речення», «Чим я цікавий», «Знайди відповідь», поставила учням проблемне питання уроку, гру "Відгадай загадку". Під час пояснення матеріалу Наталія Василівна використала "живий" роздатковий матеріал і учні, разом з нею, класифікували пагони за напрямком і характером росту, освоїли основні частини пагона, його будову. В підсумку учні встановлювали відповідність між завданням і призначенням та виконали вправу "Зроби підпис до малюнку". Урок був цікавий, учні активні. ... Читать дальше »

Просмотров: 124 | Добавил: Наташа | Дата: 16.12.2021 | Комментарии (0)

В Україні Святий Миколай завжди вважався покровителем і заступником усіх дітей. У цей день діти чекають його з нетерпінням: вони знають, що за їхню слухняність та працьовитість Святий Миколай принесе їм безліч подарунків. Учні Залужанської та Барбівської ЗОШ, а також вихованці Залужанського та Барбівського ЗДО теж вирішили порадувати солодкими подаруночками діток Чинадіївського дитячого будинку і взяли участь у акції до дня Святого Миколая «Подаруй діткам радість».  Адміністрація закладу радо зустріла гостей і залюбки провела екскурсію по дитячому будинку. Діткам було дуже приємно отримати подарунки, за які вони щиро подякували.
Адміністрація, колектив закладів, які прийняли участь у благодійній акції, висловлює слова подяки всім учням та вихованцям, які змогли порадувати діток солодкими подарунками. ... Читать дальше »

Просмотров: 364 | Добавил: Наташа | Дата: 16.12.2021 | Комментарии (0)

16 грудня до дня Святого Миколая у Мукачівському центрі позашкільної освіти пройшла творча майстерня «Святого Миколая» серед учнів закладів загальної середньої освіти Мукачівської ТГ.  Учениці 3-го класу Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а саме: Лендєл Дарина та Олійник Вероніка теж взяли участь у конкурсі. За результатами участі у творчій майстерні  учні показали високий рівень виконання робіт та були відзначені грамотами Мукачівського центру позашкільної освіти.

... Читать дальше »
Просмотров: 122 | Добавил: Наташа | Дата: 16.12.2021 | Комментарии (0)

З 25 листопада по 10 грудні 2021 року в Залужанській загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів було проведено акцію «16 днів проти насильства». За планом роботи було організовано та проведено ряд заходів. Бібліотечну виставку «16 днів проти насильства» протягом акції організувала бібліотекар школи Филип В.О. Випустили стіннівку «Ми проти жорстокого поводження з дітьми» учнівське самоврядування (9 клас).  Анкетування «Молодь проти Сніду» з учнями 9-11 класів провела психолог школи Гардубей Л.П. та профілактичні бесіди «Знати, щоб жити», «Жити в світі, де є ВІЛ», «Скажи НІ сучасному рабству!». Флешмоб «Всі ми різні, але рівні!» провела педагог-організатор Линько Я.В. Культурно-просвітницький захід «Людина починається з добра» з учнями 6-9 класів провела Гардубей Л.П. Інформаційні хвилинки «Волонтери – люди доброї волі» (1-4 кл.) - класні керівники. Урок історії про вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі провів вчитель історії Товт М.М. та бесіди «Ми проти корупції!». Перегляд вілеороликів на тему: «Ми проти насильства» та виготовлення тематичних буклетів (7-8 кл.)  - Линько Я.В. ... Читать дальше »

Просмотров: 259 | Добавил: Наташа | Дата: 13.12.2021 | Комментарии (0)

«Книжки – кораблі думки, що мандрують хвилями часу» Фрідріх Бекон. Як зацікавити книгою сучасного читача? Як «відірвати» підлітка від комп’ютерної залежності? Що потрібно для того, аби пробудити в учнів бажання самостійно пізнавати нове та цікаве за допомогою книги? Засобом  розвитку читацької культури, одним із шляхів зацікавлення книгою та формування всебічно розвиненої особистості є предметний тиждень із зарубіжної літератури. Згідно з річним планом роботи школи і графіком проведення предметних тижнів у Залужанській ЗОШ  I III ступенів з 6 по 10 грудня 2021року вчителем Валентиною Іванівною Перчак було проведено Тиждень зарубіжної літератури. Метою тижня було викликати інтерес школярів  до скарбниці світової літератури, розвивати пізнавальні інтереси, логічне мислення, спонукати до  читання літератури, розвивати індивідуальні здібності учнів  через театральну гру, сприяти розвиткові пізнавальних інтересів, формувати позитивні риси характеру: наполегливість, винахідливість, дисциплінованість, спроможність адекватно оцінювати власні можливості. В рамках тижня відбулися заходи, які охопили всіх здобувачів освіти. Учні подорожували сторінками улюблених книг, брали участь у конкурсах, вікторинах; багато цікавого дізналися про життя і творчість письменників, збагатилися знаннями про кращі твори зарубіжної літератури. Справжнім святом став «Літературний КВК( 5 клас), літературна гра «Сім ключових слів» (6 клас), в яких учні змагалися у кмітливості, винахідливості, ерудиції. Розширили свій кругозір і семикласники, взявши активну участь у подорожі до країни Літературії. В інтелектуальній грі «Розумники і розумниці» зустрілися команди знавців 8 класу, які помандрували в епоху античності. Швидкість, кмітливість, толерантність, наполегливість, азарт повністю заволоділи серцями восьмикласників. Цікаво пройшов і літературний фотоквест «Сторінками улюблених творів». Учні отримали завдання, на які шукали відповіді, а потім відповідали на них, створюючи власні світлини. Такий вид роботи мотивує школярів, викликає зацікавленість, сприяє розвитку творчих здібностей. ... Читать дальше »

Просмотров: 346 | Добавил: Наташа | Дата: 10.12.2021 | Комментарии (0)

close