« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 67 68 »

Згідно з планом підготовки школи з Цивільного захисту 19 жовтня  2018 року у Залужанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  був проведений День цивільного захисту. Проведений він був з метою вироблення в учнів умінь, навичок чітко діяти у надзвичайних ситуаціях для захисту здоров’я та життя від наслідків стихійних лих; та укріплення єдності поколінь, формування у молоді високих громадських і патріотичних  поваг до старшого покоління.

Пройшов захід за таким планом:

I. День Цивільного захисту розпочався загальношкільною лінійкою, на якій учнівський та педагогічний колективи директор школи С.Ф.Мейсар ознайомовив з основними завданнями Дня Цивільного захисту. ... Читать дальше »

Просмотров: 550 | Добавил: Наташа | Дата: 19.10.2018 | Комментарии (0)

З метою виховання в школярів почуття гордості за свій народ, любові до історії рідного краю та її видатних особистостей 18 жовтня 2018 року в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено І етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Т. Г. Шевченка.

Йому передувало урочисте відкриття, на якому була представлена відеопрезентація «Жива душа поетова святая, жива в простих його речах…» для учнів. Вчителі української мови та літератури нашої школи Шутій М.Ю. та Шпиньович В.В. підготували і провели всі заходи на належному рівні. 19 учнів школи взяли участь у конкурсі та виконували завдання, що сприяли розкриттю мовних знань, практичних навичок, творчих здібностей і дали можливість піднести престиж української мови й літератури в молодого покоління. Тематика завдань була звернена до особистості Т.Г.Шевченка, його творчості й долі, а також спрямована на духовні цінності, сімейні традиції, любов до рідного міста, бережливе ставлення до природи. Переможцем заходу стала учениця 7 класу Максим Вікторія, яка вже стала учасником ІІ етапу та продемонструє свої мовно-літературні вміння і навички на районному рівні. ВІТАЄМО!!!!! ... Читать дальше »

Просмотров: 447 | Добавил: Наташа | Дата: 19.10.2018 | Комментарии (0)

Споконвіку 14 жовтня люди відзначали християнське і народне свято – Покрова Пресвятої Богородиці. За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я — Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця з’явилася перед людьми та покрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами. 
З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Божа Матір Покрова вважалася покровителькою запорозьких козаків. Головним храмом на Січі був Покровський. Козаки, ідучи у похід, брали з собою образок Покрови як священний оберіг. У 1942 році на свято Покрови було утворено Українську повстанську армію, тому 14 жовтня відзначається як день УПА. З 2014 року згідно з наказом Президента України Петра Порошенка цей день визнано як День захисника України. 
Вшановуючи традиції, 12 жовтня у нашій школі відбулося свято до Дня захисника України. Протягом дня лунали вітання та щирі побажання нашим хлопцям, вчителям та працівникам школи. 
Щоб не залишити нікого без уваги, дівчата під керівництвом Маряни Юріївни Герцовської, вчителя початкових класів у 1 класі, робили своїми руками вітальні листівки. Цими листівками та теплими словами малята привітали усіх чоловіків нашої школи та своїх батьків. Не залишилися без уваги і наші хлопці. У кожному класі дівчата привітали їх гарними словами, теплими побажанням. 
До Дня захисника України учні виготовили для наших воїнів ляльки-мотанки на гуртку "Умілі руки". А на спортивному гуртку пройшли кощзацькі змагання під керівництвом Ю.М.Соляника. ... Читать дальше »

Просмотров: 397 | Добавил: Наташа | Дата: 13.10.2018 | Комментарии (0)

В рамках реалізації правопросвітницької виховної роботи школи "Я маю право" 11 жовтня 2018 року директором школи Мейсар С.Ф., вчителем правознавства Товт М.М. проведено тематичну лекцію "Стоп булінг!" для учнів 5-11 класів. Учні нагадали для себе основні закони та правила, переглянули відео про те, де в житті зустрічаються порушення закону.

Під час лекції виступаючими були порушені питання профілактики правопорушень і злочинності, насильства серед школярів, профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму та інших видів побутового травматизму. Присутні наголосили, що життя дітей – найвища цінність, тому потрібно його берегти.. ... Читать дальше »

Просмотров: 562 | Добавил: Наташа | Дата: 11.10.2018 | Комментарии (0)

8 жовтня 2018 року в рамках підвищення правової культури та тижня  правових знань вчитель правознавства Товт М.М. провів правовий  брейн-ринг на тему «Права та обовязки учнів». Метою заходу було підвищити активну громадську позицію учнівської молоді, поглибити інтерес до правових знань, виховати у школярів правову культуру та правову свідомость.

У конкурсі взяли участь команди  учнів 9-11 класів. Оцінювали правовий брейн-ринг журі у складі:  директор школи С.Ф.Мейсар, заступник директора з виховної роботи Н.М.Галько та вчитель української мови М.Ю.Шутій.

Протягом змагань команди виявляли свої інтелектуальні здібності та зміцнювали командний дух, розкривали творчі здібності  та знання.

За результатами оцінювання відповідей та підрахунку балів, у напруженій боротьбі та з різницею у 1 бал перемогу здобула команда 11 класу, ІІ місце - команда 10 класу, ІІІ місце - команда 9 класу. 

Після  гри з вітальним словом виступив директор школи С.Ф.Мейсар, який подякува учасникам за гру та привітав їх з перемогою. Сергій Федорович зазначив, що дуже важливим є набуття знань про життєво необхідні закони і про вміння використовувати їх у повсякденному житті.

Важливо, що ця вже традиційна інтелектуальна гра з правознавства  допомогла не лише визначити кращих знавців права, а й організувати культурне дозвілля учнів, які, безперечно, отримали нові знання з права. ... Читать дальше »

Просмотров: 445 | Добавил: Наташа | Дата: 08.10.2018 | Комментарии (0)

     Поміж багатьох свят у календарі є день, коли настрій усієї країни особливо піднесений і радісний. У перший тиждень жовтня країна урочисто відзначає День працівників освіти, день, коли навчальні заклади майорять осінніми квітами і розквітають посмішками вихованців та педагогів. 
     Відбулося таке свято і в Залужанській ЗОШ І-ІІІ ступенів. В актовій залі 5 жовтня зібрався весь педагогічний колектив, а учні підготували чудові концертні номери й привітання. Вчительський колектив школи із задоволенням насолоджувався святковим концертом. Під час концерту вчителів також привітав директор школи Сергій Федорович Мейсар. Приємним пісеннимсюрпризом здивували учні гуртка "Джерела духовності", під керівництвом Кампов Людмили.

Отже, дорогі вчителі, ще раз вітаємо Вас з вашим професійним святом: Днем працівників освіти. Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує Вам міцне здоров'я та довголіття. Від імені ваших учнів бажаємо Вам здійснення найзаповітніших мрій, а також щоб у ваших родинах завжди панували тепло, радість та затишок. Пам'ятайте, що без Вас цей світ буде набагато гіршим, адже саме освітяни дають надію людству на подальший розвиток! ... Читать дальше »

Просмотров: 381 | Добавил: Наташа | Дата: 05.10.2018 | Комментарии (0)

close