« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 67 68 »

Кожен третій четвер листопада відзначається у світі як Міжнародний день відмови від паління, який щорічно проголошує Міжнародний союз боротьби з раком. Англійською він звучить як No Smoking Day й існує з 1977 року.  Отож, 15 листопада 2018 року учні нашої школи підготували та провели загальношкільну інформаційну годину, присвячену цьому дню.Мета Міжнародного дня відмови від паління – залучити до боротьби проти куріння усі верстви населення і лікарів усіх спеціальностей та інформувати суспільство про згубний вплив тютюну на здоров’я.

Під час проведення заходів, директор школи Мейсар С.Ф. наголосив учасникам проі згубний вплив тютюнопаління на організм людини та сучасні методи лікування від цієї шкідливої звички, доведено деякі статистичні дані стосовно даної проблематики.

До Міжнародного дня відмови від куріння класними керівниками, заступником директора з виховної роботи Галько Н.М., педагогм-організатором Линько Я.В., медичною сестрою Турянин А.Т., з метою популяризації здорового способу життя, заохочування дітей до занять фізичними вправами, здорового харчування та відмови від шкідливих звичок було проведено ряд заходів:

Інформаційні хвилинки "Скажи курінню - Ні"; 
відеолекторій «Молодь за здоровий спосіб життя» (7, 11 класи);
цікаві перерви;
виховні тематичні бесіди в 1-11 класах;
просвітницька робота медсестри «Про тютюнокуріння. Цікаво й корисно».
Школярі  стверджують, що вони мають чудове право – право на життя і здоров’я, тому вони обирають  здорове  та щасливе майбутнє, в якому немає місця шкідливим звичкам і, зокрема, ПАЛІННЮ. ... Читать дальше »

Просмотров: 312 | Добавил: Наташа | Дата: 15.11.2018 | Комментарии (0)

День української писемності та мови відзначають 9 листопада вже 21 рік поспіль. За православним календарем — це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця.

Свято було засновано президентом України Леонідом Кучмою в листопаді 1997 року. Відповідно до його указу, святкування Дня української писемності та мови щорічно проводиться саме 9 листопада в день пам'яті українського святого Нестора-Літописця. Він – письменник-агіограф, основоположник давньоруської історіографії, перший історик Київської Русі, мислитель, вчений, чернець Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова. Його перу належать такі відомі роботи: "Повість временних літ", "Житіє святих князів Бориса і Гліба", "Житіє Феодосія Печерського".

З нагоди відзначення цього свята в школі було оформленно книжкову виставку, проведенно інформаційні хвилинки та конкурс на кращий малюнок. 
         Вчителі української мови та літератури нашої школи Шутій М.Ю. та Шпиньович В.В.провели цікаві, пізнавальні заходи:
     - свято української мови у 6 класі (Шутій М.Ю. ); 
     - конкурс малюнків на тему "Українська мова мила серцю"  (Годьмаш Г.І.); 
     - тематичну виставку "Мова - коштовний скарб народу" (шкільний бібліотекар Русин М.І..); 
     - шкільний мовний конкурс ім. Петра Яцика (Шутій М.Ю. та Шпиньович В.В.); 
     - учні 10-11 класів стали учасниками "Всеукраїнського радіодиктанту національної  єдності".

Впродовж дня учні декламували  поезії, доводили, що сила слова безмежна, якщо воно виважене, живе й іскристе. До свята активно долучились директор школи Мейсар С.Ф., заступники директора Дорі Л.М. та Галько Н.М., учні та класні керівники 5-11 класів. ... Читать дальше »

Просмотров: 516 | Добавил: Наташа | Дата: 09.11.2018 | Комментарии (0)

30 жовтня 2018 року на базі Залужанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мукачівського району проведено районний семінар - практикум для вчителів хімії. Семінар відкрив директор нашого закладу C.Ф.Мейсар, який здійснив ознайомчу екскурсію для всіх присутніх. Розповів про те, чим живе сьогодні навчальний заклад, які здобутки має педагогічний колектив та учні школи. Учасниками заходу також було переглянуто промо-ролик навчального закладу.

Далі, слово було надано голові творчої групи вчителів хімії, вчителю Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів А.А.Шепа, який зосередив увагу присутніх на основних питаннях, які будуть розглянуті на семінарі.

У рамках семінару проведено майстер-клас Мелеганич Оксаною Денисівною, вчителем хімії з Іршавської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів № 1на тему „Використання сучасних ІКТ-технологій на уроках хімії”. Адже, викладання – це мистецтво, а не ремесло.Оксана Денисівна показала, як на практиці використовувати програмне забезпечення, та можливості його використання з метою підвищення ефективності уроків хімії. Такі майстер-класи набувають особливого значення в ракурсі заохочення вчителів до опановування раціональним повноцінним використанням інтерактивних дошок. ... Читать дальше »

Просмотров: 603 | Добавил: Наташа | Дата: 30.10.2018 | Комментарии (0)

Відкрити перед кожним вихованцем усі джерела, якими живиться могутнє почуття любові до Батьківщини. Це і природа рідного краю, слово рідної мови, культ Матері і Батька, Мала Батьківщина, її історичне та героїчне минуле, працелюбність.                                                                                                                           Василь Сухомлинський

Згідно з освітньою реформою випускник сучасної школи – це високоінтелектуальна, всебічно розвинена особистість з критичним мисленням; інноватор, який здатний змінювати навколишній світ та навчатися упродовж життя; патріот з активною життєвою позицією. Саме тому, надалі залишається актуальним національно-патріотичне виховання дітей та молоді.

 26 жовтня в нашій школі пройшла відкрита виховна година і 11 класі, присвячена Дню Захисника України, дню Українського козацтваі, яку провела Свалявин Я.В..Метою заходу було ознайомити учнів з періодом козаччини; дати елементарні знання про умови життя козаків, їхні риси характеру; формувати пізнавальний інтерес, громадянську компетентність; виховувати почуття гордості за історичне минуле нашого народу, шанобливе ставлення до запорізьких козаків. Учні декламували вірші про козаків, розповідали про видатних гетьманів. На заході були присутні: директор школи С.Ф.Мейсар, заступник директора з виховної роботи Галько Н.М., класні керівники - Товт М.М., Боднар Н.В., Кобаль О.І., Соляник Ю.М., Шутій М.Ю. та психолог школи Гардубей Л.П. ... Читать дальше »

Просмотров: 375 | Добавил: Наташа | Дата: 30.10.2018 | Комментарии (0)

Пам'ять, стій! Зупинись на хвилинку.
Серце замри…
Це потрібно не мертвим,
Це потрібно живим!

З метою вшанування пам’яті воїнів – героїв, сприяння формування у свідомості учнів значимості перемоги для українського народу, величину вкладу кожного ветерана даної війни у здобутті перемоги; виховування поваги, шанобливого ставлення до учасників Другої Світової війн ... Читать дальше »

Просмотров: 308 | Добавил: Наташа | Дата: 27.10.2018 | Комментарии (0)

Однією із жахливих сторінок ХХ століття є Друга світова війна 1939-1945 рр., яка торкнулася і нашої країни. Саме під час цієї війни розпочалось довге і криваве протистояння наших співвітчизників за визволення нашої держави. Тяжкий шлях визволення України тривав з 1942 до 1944 рр., попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога звільнивши нашу державу. В рамках засідання методичного обєднання класних керівників нашої школи пройшли деякі заходи. "Шлях до перемоги" (до 74-річниці визволення України від фашистських загарбників) під такою назвою відбулась виховна година в 10 класі під керівництвом Боднар Н.В. 23 жовтня 2018 року.

Мета: ознайомити учнів з бойовими діями за визволення України впродовж 1942-1944 рр.; на прикладі історичних фактів показати якою ціною далась перемога над загарбником нашої Батьківщини; виховувати почуття патріотизму та національної свідомості.

День визволення Закарпаття від фашистської окупації – особливий і пам’ятний. У ньому – наша гордість за подвиги визволителів і біль за загиблих рідних і близьких. Кожен метр землі окроплений кров’ю визволителів. Багато братських могил залишилося на нашій землі. 

Учні мали змогу почути та побачити історичний матеріал про пам'ятні події 1944, адже саме 28 жовтня 1944 року завершилося визволення України від німецько-фашистських загарбників. Сталося це у Закарпатті, де і залишив нашу землю останній підрозділ гітлерівського вермахту. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. ... Читать дальше »

Просмотров: 436 | Добавил: Наташа | Дата: 23.10.2018 | Комментарии (0)

close