« 1 2 ... 60 61 62 63 64 ... 67 68 »

      Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова функціонує і розвивається тільки в людському суспільстві. Це найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. Головні функції, які виконує мова — комунікативна, мислеоформлююча, пізнавальна, емоційна, виражальна тощо. Сьогодні у світі існує близько 6000 мов. ... Читать дальше »

Просмотров: 448 | Добавил: Наташа | Дата: 21.02.2017 | Комментарии (0)

День пам`яті Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей день став символом великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави. Вшанували подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, і у нашій школи.

У понеділок, 20 лютого 2017 року, в нашій школі пройшли тематичні заходи. На шкільній лінійці Линько Я.В. та Товт М.М. провели лекцію «Герої не вмирають, тільки йдуть…». Учні здійснили короткий екскурс в історію Революції Гідності, згадали героїв Небесної Сотні. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв. У всіх класах пройшла година спілкування на тему: «На варті наших душ – Небесна Сотня». Години спілкування у класах відбулися за індивідуальними планами, розробленими класними керівниками, із застосуванням різноманітних форм та методів роботи. ... Читать дальше »

Просмотров: 737 | Добавил: Наташа | Дата: 20.02.2017 | Комментарии (0)

Щороку 15 лютого православною церквою відзначається світле релігійне свято Стрітення. А 28 років тому, у 1989 році, саме у цей день останній солдат колишнього Радянського Союзу, згідно з наказом командування, покинув багатостраждальну землю республіки Афганістан. Відповідним Указом Президента України  ця дата була визначена Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З цієї нагоди учні 8 класу з вчителем історії Товт М.М. та педагогом-організатором Линько Я.В.  провели  годину-пам’яті «Афганістан болить в моїй душі». Метою заходу було ... Читать дальше »

Просмотров: 501 | Добавил: Наташа | Дата: 15.02.2017 | Комментарии (0)

14 лютого - День Святого Валентина – день, коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – про кохання.
10 лютого на передодні дня Святого Валентина у нашій школі організацією та проведення шкільного свята стали учні 11 класу. День коли на душі тепло як ніколи, а повітря заповняє відчуттям щастя і романтики. Сьогодні також можна приділити більше уваги, потурбуватися про близьких та друзів…

Рано-ранесенько почала працювати святкова пошта, адже «Скринька кохання» була переповнена валентинками. Учні школи організували запальну дискотеку та разом з заступником директора Галько Н.М. і педагогом-організатором Линько Я.В. святковий концерт. ... Читать дальше »

Просмотров: 531 | Добавил: Admin | Дата: 11.02.2017 | Комментарии (0)

Снігорізи і снігозатримувачі призначені для запобігання багатократному сходженню із скату крупних пластів снігу в період танення. Внаслідок сходження великої маси снігу із даху школи  практично були пошкоджені снігорізи і снігозатримувачі. Після їхнього пошкодження  вони вже самі представляли собою не захист, а загрозу. Проблема велика але основне що небезпечна для учнів та всього персоналу школи. Тож в.о.директор школи Мейсар С.Ф. обговорив це проблемне питання із заступником голови Мукачівської районної державної адміністрації, Олександром Богівом які скоординували всі дії та взяли ситуацію під контроль який дав відповідний результат. 10 лютого до нашої школи на  допомогу була направлена машина автопідйомник, так званна «люлька». Завгосп разом з робітником персоналу школи взялись до роботи. Системи безпеки покрівлі включають в себе безліч пристосувань і різних елементів безпеки, які обов’язково потрібно застосовувати при монтажі. ... Читать дальше »

Просмотров: 717 | Добавил: Admin | Дата: 11.02.2017 | Комментарии (0)

З метою ознайомити учнів з правилами безпечного користування Інтернет - мережею, відповідального використання онлайн-технологій та мобільних приладів, зменшення негативного впливу небажаної інформаційної продукції на школярів, вчителька інформатики Галько Н.М. 8 лютого 2017 року провела відповідні заходи. ... Читать дальше »

Просмотров: 404 | Добавил: Наташа | Дата: 08.02.2017 | Комментарии (0)

close