« 1 2 ... 46 47 48 49 50 ... 67 68 »

Тема Міжнародного дня рідної мови 2018 року – «Збереження лінгвістичної різноманітності і просування багатомовності в рамках досягнення цілей в галузі сталого розвитку».

З метою утвердження державного статусу рідної мови, піднесення її престижу та популяризації  серед учнівської молоді, формування ціннісного ставлення до держави та суспільства, культури і традицій українського народу 21 лютого ... Читать дальше »

Просмотров: 333 | Добавил: Наташа | Дата: 21.02.2018 | Комментарии (0)

На виконання рішення колегії Міністерства освіти і науки України (далі – Міністерство) від 21 грудня 2017 року (протокол № 9/2-19) «Про надання грифа “Рекомендовано Міністерством освіти і науки України” підручникам для 5 класу закладів загальної середньої освіти та видання їх за кошти державного бюджету у 2018 році», Міністерство направляє закладам загальної середньої освіти інструктивно-методичні рекомендації щодо вибору та замовлення підручників для 5 класу, затверджені листом Міністерства №1/9-79 від 06 лютого 2018 року «Про вибір і замовлення підручників для 5 класу». З 05 по 11 лют ... Читать дальше »

Просмотров: 332 | Добавил: Admin | Дата: 12.02.2018 | Комментарии (0)

2 лютого 2018 року в рамках заходів з правового виховання учнів в нашій  школі відбулася зустріч школярів 7-11 класів з інспекторами поліції Мукачівського району.  Учням розповіли про правову ситуацію серед неповнолітніх у районі, наголосили на існуючих проблемах, необхідності сумлінного дотримання школярами вимог Статуту школи та Правил для учнів. Представники поліції зауважили, що в учнів є не лише права, а  й обов'язки, тим самим попередили правопорушників. Серед учнів було проведено попереджувально-роз'яснювальну бесіду, де  самі учні пообіцяли, що пам’ятатимуть повчальні настанови працівника поліції. Під час зустрічі поліціянти ознайомили учнів 7-11  класів з видами правопорушень, які часто зустрічаються у шкільному середовищі та на вулиці, з правилами безпечного поводження в Інтернеті та звернули увагу на види відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення. 
Наприкінці зустрічі учні мали змогу задати представнику поліції безліч запитань. ... Читать дальше »

Просмотров: 411 | Добавил: Наташа | Дата: 05.02.2018 | Комментарии (0)

Бій під Крутами. Поет Павло Тичина присвятив героїчному вчинкові київських студентів і бійців вільного козацтва вірш «Пам'яті тридцяти»:

На Аскольдовій могилі
Поховали їх —
Тридцять мучнів українців,
Славних, молодих…

Десятиріччями історія бою або замовчувалася, або обростала міфами і вигадками. Михайло Грушевський назвав юнаків, які загинули в нерівній боротьбі, героями. Розповідь про такі історичні свідчення підготувала для своїх вихованців вчитель історії та права Товт Михайло Михайлович.

Крім бесіди за круглим столом зі старшокласниками у школі проведені такі заходи:

1. Бесіди «Бій під Крутами».

2. Бібліотечна виставка «Сторінки боротьби за державну незалежність України: герої Крут».

3. Робота лекторської групи "Крути – символ національної честі і військової доблесті" ... Читать дальше »

Просмотров: 355 | Добавил: Наташа | Дата: 05.02.2018 | Комментарии (0)

У четвер, 25 січня 2018 року в нашій школі  проведено апробацію тестових завдань зовнішнього незалежного оцінювання із математики.

Апробація проводиться із метою наповнення банку Українського центру оцінювання якості освіти якісними тестовими завданнями.

Учасниками апробації в Залужанській ЗОШ стали наші одинадцятикласники.

Адміністрування процедури забезпечили адміністрація школи Мейсар С.Ф., Лендєл Г.І. та вчитель математики Кобаль О.І.. Розпочали учні тестування рівно о 12.00 год. Перед початком, директор школи Сергій Федорович провів організаційний момент, привітав учнів, пояснив, як заповнювати бланки і відкрив конверт з тестами о 12.00 годині.

Одинадцятикласникам бажаємо усім успіху! ... Читать дальше »

Просмотров: 438 | Добавил: Наташа | Дата: 25.01.2018 | Комментарии (0)

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи.
Усі мої сили і душу широку, й життя
Я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була, Україно,
Незалежна моя Батьківщино!

22 січня в нашій школі всі школярі, адміністрація школи, зібралися на шкільному святі, присвяченому Дню Соборності України, - "Україна Соборна моя". З метою поглибити знання учнів про історію виникнення свята Соборності України, ознайомити з цікавими фактами про Україну, її визначних діячів; виховувати патріотичні почуття та повагу до державної атрибутики в школі було проведено ряд заходів до Дня Соборності України, а саме: загальношкільну лінійку (Галько Н.М.), тематичні виховні години (класні керівники 1-11 класів), відеолекторій (Линько Я.В.) - "Україна - єдина країна", "День Соборності - національне свято українського народу", "Вона на світі одна-єдина, ненька Україна", виставка літератури (Русин М.І.) "Українська держава крізь віки", тематичну конференцію для учнів 10 – 11 класів «Шлях до Соборності України» (Товт М.М.), конкурс дитячого малюнка на тему "День Соборності України" (Гардубей Л.П.). ... Читать дальше »

Просмотров: 425 | Добавил: Наташа | Дата: 22.01.2018 | Комментарии (0)

close